Mijn favoriete gerecht: lasagne met peer. Één van mijn guilty pleasures is een kant-en-klare lasagnemaaltijd eten, zo eentje met lekker veel saus. Qua hoeveelheid saus lijkt deze eigengemaakte lasagne er erg op, maar de smaak is tien keer beter. Dit is typisch zo’n gerecht dat er totaal niet uitziet, maar héééérlijk smaakt! Anders dan je gewend bent, maar deze lasagne is zeker het proberen waard!! Het liefst bak ik een stokbrood af in de oven, net nadat de lasagne erin is geweest en dan dip ik die in de saus, hmmm! Zo kan ik nog uren doorgaan om je maar te overtuigen om deze lasagne te maken, maar het is toch echt aan jou om het uit te proberen!
Ingrediënten voor de lasagne met peer (voor ongeveer 4 personen):
- 1/2 pak (groene) lasagne bladen (1 pak = 250 gram)
- 4 zakjes witte saus
- 1 liter melk
- Klein blikje tomatenpuree (70 gram)
- Groot blik halve peren (volgens mij had ik eentje van 822 gram)
- Pakje chorizo (vleeswaren)
- Pakje ham (vleeswaren)
- 1 ui
- Italiaanse kruiden
- zakje geraspte kaas
- klein beetje roomboter om de schaal in te vetten
- optioneel: stokbrood om af te bakken
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
- Snipper de ui en snijdt de ham en chorizo in kleine stukjes. Zet een pan op het vuur en gebruik wat bakboter. Laat de boter heet worden (maar niet bruin) en voeg vervolgens de ui toe. Bak tot de ui glazig is en voeg dan de ham, chorizo en Italiaanse kruiden toe. Na 5 minuten kan je het vuur uitdraaien. De ingrediënten gebruik je later om door de saus te doen.
- Begin daarna met het maken van de witte saus, meng de melk met de witte saus en en breng aan de kook. Zet het vuur zacht en verdeel over 2 pannen.
- Voeg bij één deel witte saus een 100 gram geraspte kaas toe en bij het andere deel witte saus de tomatenpuree. Laat nog een paar minuten zacht doorkoken. Blijf vooral goed roeren en zorg ervoor dat het niet aanbrand.
- Snijd de peer in blokjes, deze hou je apart. De ui, chorizo en ham kan je aan de tomatensaus toevoegen.
- Vet een ovenschaal of cakeblik in met boter en bestrijk de bodem met een laagje kaassaus.
- Leg de lasagne bladen bovenop de saus en schep daaroverheen wat tomatensaus, daarbovenop doe je weer lasagne bladen en dan ga je verder met de witte saus, verdeel de blokjes peer over de laag en bestrijk met een klein beetje witte saus. Daarbovenop komen weer lasagne bladen en daarbovenop de tomatensaus met chorizo etc. Ga door tot de saus bijna op is, gebruik niet te veel want je moet meerdere laagjes opbouwen.
- Zorg ervoor dat je eindigt met de witte kaassaus en strooi er een laagje geraspte kaas overheen.
- Zet de lasagne in het midden van de oven en verhit 40 minuten op 200 graden. Wordt de bovenkant te bruin? Dek de ovenschaal dan af met aluminiumfolie.
- Optioneel: Zodra de lasagne klaar is kan je gelijk een stokbrood in de oven verwarmen, volg hiervoor de gebruiksaanwijzing op de verpakking
Ennn smullen maarrr! Wellicht moet je even wennen aan het feit dat er peer in de lasagne zit, maar als je het eenmaal hebt geproefd dan ben je om. Geniet van die heerlijke romige textuur en zoals ik eerder al zei, dip je brood in de saus! Love it!!
Laat je het mij weten als je de lasagne met peer hebt gemaakt? Ik ben zo benieuwd wat je ervan vindt!
Liefs,
Suus