Op het gebied van eten ben ik best wel verwend. We aten vroeger altijd iets anders en bijna nooit twee keer hetzelfde in een korte tijd. Ik ben van die afwisseling gaan houden en af en toe ben ik dus even toe aan iets anders dan de standaard maaltijden. Ik moet op zoek naar nieuwe inspiratie en andere combinaties. Zo kwam ik dankzij Jamie Oliver bij deze geweldige combi. Kip met bladerdeeg. Geloof me als ik zeg dat dit een eitje is om te maken en elke thuiskok dit zou moeten kunnen (maar het is ook niet erg als het tóch mislukt, kan je lekker pizza eten ;-))

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 4 kipfilets
  • 4 vellen roomboter bladerdeeg
  • 400 gram boontjes
  • 400 gram Rivolo tomaatjes
  • 4 flinke theelepels pesto
  • Nootmuskaat
  • Optioneel: Italiaanse kruiden
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de kipfilets schoon, kruid deze met peper, zout en bij voorkeur andere kruiden. Sla de kipfilets plat tot ze overal even dik zijn.
  3. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien, zet ondertussen een pan water op het vuur om de boontjes in te koken.
  4. Besmeer de bovenkant van de filets met pesto, zorg ervoor dat je met schone lepels werkt zodat je niet ziek wordt en was deze met heet water als je de kip ermee hebt aangeraakt.
  5. Leg over de met pesto ingesmeerde kant een plak bladerdeeg, met de plakkerige kant naar binnen en vouw de randen om de kipfilet heen. Besmeer het deeg met een beetje olie.
  6. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg de kip hierin. Bak de kip 20 minuten in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin is.
  7. Snijd de steeltjes van de boontjes en kook ze ongeveer 15 minuten in heet water, laat het deksel van de pan, dit voorkomt dat de boontjes bruin worden.
  8. Leg ondertussen de tomaatjes in een andere met bakpapier beklede ovenschaal en giet er olie overheen, kruid ze daarna met peper en zout, bij voorkeur kan je nog Italiaanse kruiden toevoegen. Zet deze naast de kip in de oven.
  9. Na ruim 10 minuten kan je de tomaatjes uit de oven halen, prak 2/3e van de gehele hoeveelheid.
  10. Giet de boontjes af zodra ze gaar zijn, meng ze met de geprakte tomaatjes, strooi er wat gemalen nootmuskaat over voor de smaak.
  11. Serveer de boontjes op het bord, snijd de kip in repen en leg deze erbovenop en gebruik de rest van de tomaatjes als garnituur.

Ik moet toegeven dat het recept makkelijker is dan dat het eruit ziet. Ik vond het echt een toprecept en ga het zeker vaker maken in meerdere variaties, yummie! Welk gerecht heeft jou wel eens verrast?

Liefs,

Suus

1 Comment

  1. Pingback: Groente en fruit uit het seizoen - seizoensproducten maart - Suus van der Veer

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *