Ik ben al een tijdje bezig om minder plastic te gebruiken, zoals ik in deze blog benoemde. Onlangs heb ik weer een geweldige ontdekking gedaan, namelijk de Shampoo Bar van shampoobars.nl. Ik probeer continue kleine veranderingen door te voeren en steeds meer dingen te veranderen, waardoor de impact steeds groter wordt. Van de een op de andere dag zero waste leven hoeft van mij niet, maar ik denk wel dat het belangrijk is dat we ons bewust worden van het afval dat we produceren en hier bewust mee omgaan. Bijvoorbeeld door recyclebare verpakkingen te kopen, liever glazen bierflesjes dan blik, of liever losse groenten dan voorverpakt. Snap je waar ik naartoe wil? Des te kleiner de verandering, des te makkelijker het wordt. En als je dat stapje voor stapje doet dan breng je steeds verbeteringen aan. Best easy dus.

Minder afval en beter voor je haar

Naast dat ik minder afval wil produceren, had ik de laatste tijd ook steeds meer problemen met mijn haar. Het begon er weer wat doffer uit te zien, maar het werd ook binnen één dag vet. Ik heb het een tijdje aangekeken, hoopte dat het de hormonen waren of dat het een tijdelijk iets was, maar ik heb echt ruim een maand mijn haar elke dag moeten wassen. Normaal deed ik dit om de 2 à 3 dagen. Ik had niks veranderd aan mijn routine, gebruikte geen conditioner, dus hoe kwam dat nou? Ik wilde dit veranderen door een andere shampoo te gaan gebruiken.

Duurzaam en plasticvrij

Dus, de Shampoo Bar. Ik kwam het tegen bij @shampoobars.nl op Instagram. Ik zocht op de hashtag plasticvrij en duurzaam en kwam zo bij allerlei bedrijven terecht. Dat ik mijn haar zou kunnen wassen met een blok ‘zeep’ was voor mij al bekend, weliswaar van een ander merk, maar ik had er niet zoveel goede verhalen over gehoord. Je haar zou er stroef van worden, het zou niet lekker schuimen etc. Ook zou je haar er aan moeten ‘wennen’ waardoor je dus de eerste paar dagen/weken met een vette kop zou rondlopen. Uhh no thanks.

Shampoobars.nl

Gelukkig was daar @shampoobars.nl waar ik wel hele enthousiaste reacties las. Ook de website zag er goed en overzichtelijk uit. Als je voor 15:00 besteld, heb je je bestelling morgen in huis. Ik bestelde dus drie producten en het kwam een dag later via de brievenbus binnen. In duurzame verpakking, want ook daar was aan gedacht, deze is namelijk 100% biologisch afbreekbaar en ook hier zijn ze op de website heel open en eerlijk over wat er in zit en hoe het wordt verwerkt. Er is daarnaast ook ontzettend veel informatie te vinden over de producten. Onder andere hoe je de Bars gebruikt, maar ook wat er in zit en welke bar je waarvoor kan gebruiken (bijvoorbeeld vet of pluizig haar) en naast de Shampoo Bars zijn er ook Body Bars, Conditioner Bars, bath bombs en accessoires te krijgen. Heel eerlijk lichten ze toe dat de conditioner niet per sé nodig is, maar kan helpen bij pluizig of krullend haar. Je kan zelfs aangeven voor welk type haar je zoekt naar een shampoobar en dan geeft de website suggesties. Chill toch!?

Mijn ervaring met shampoobars.nl

Naast dat het er allemaal professioneel en overzichtelijk uit ziet, is het uiteraard ook belangrijk dat de producten werken. Ik bestelde een Body Bar met zeewier (puur uit nieuwsgierigheid) en twee Shampoo Bars, eentje tegen droog, pluizig haar  met honing en eentje tegen vet haar met citroen. Ik ben er al langer van overtuigd dat een blok zeep voor je lijf beter werkt tegen stinkende oksels dan wanneer je een douchegel uit de supermarkt gebruikt, dus ik was heel benieuwd of ik ook zo tevreden zou zijn over de Shampoo Bars. En inderdaad, de Shampoo Bars ruiken lekker, schuimen lekker en je hebt maar heel weinig nodig om je haar te wassen. Één Shampoo Bar staat gelijk aan 3!! plastic flessen en gaat 80 wasbeurten mee.

Shampoo Bars van shampoobar.nl
Shampoo Bars van shampoobar.nl

Shampoo en Body bars it is!

Na één wasbeurt merkte ik gelijk dat mijn haar minder vet was. Ik kan mijn haar nu zeker om de dag wassen en met een beetje geluk zelfs om de twee dagen. Daarnaast zijn de Bars ook superfijn in gebruik. Geen glibberige fles die je open moet draaien of het dopje van open moet doen. Het beste is om ze op een houdertje te leggen waar de zeep naderhand op kan uitlekken en opdrogen, dan kan je ‘m onder de douche er zo vanaf pakken. Ook merk ik dat mijn haar wat minder pluist. Ik ben echt helemaal om. Ik heb nog een aantal doucheproducten staan, maar zodra die op zijn stap ik voor 100% over op de Shampoo en Body Bars. (Oeps ik had de oude producten eigenlijk eerst op moeten maken voordat ik aan nieuwe producten begon, nu wil ik niet meer anders dan de Bars!)

Wat denk jij, zou dit een goed alternatief zijn voor douchegel en shampoo? En zou jij het product bestellen? Als je besteld, laat het mij dan even weten, vind ik leuk!

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *