Ja, Thailand dus. Weliswaar voor vakantie, maar ik vind het best een ding. Afgelopen winter besloot ik samen met een vriendinnetje een verre reis te maken en al snel besloten we om naar Thailand te gaan. De mensen die mij kennen zullen weten dat ik niet zo’n avonturier ben. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te ontdekken, maar ik ben ook best wel gehecht aan wat ik als normaal beschouw (lees: Nederlandse cultuur, normen en waarden e.d.) Dus naar Thailand gaan is voor mij best een uitdaging. Nu weet ik dat het niet de onbewoonde rimboe is en het hartstikke toeristisch is, maar het is wel even aan de andere kant van de wereld waar ze compleet anders denken en andere gewoontes hebben. Ik mis mijn broodje hagelslag en beker melk nu al, haha!

Onvoorbereid op pad gaan

Ik ben volgens mij nog nooit zo onvoorbereid op vakantie gegaan (Sorry mama!). Normaliter heb ik een plan van A tot Z, weet ik precies wanneer ik waar heen moet en heb ik de leukste hotspots al op een lijst staan. Op de een of andere manier ben ik daar nu nog niet echt aan toegekomen, maar heb ik ook niet zo’n behoefte om alles gepland te hebben. We nemen de belangrijkste dingen mee, en alles wat we vergeten kunnen we waarschijnlijk daar ook wel kopen. We hebben een globaal idee van waar we heen willen en wat we willen zien en oké, ik heb een lijst met alarmnummers voor als er wat gebeurt, maar that’s it. Enerzijds voelt het onwennig om zo op pad te gaan, anderzijds vind ik het juist een uitdaging om alles los te laten en niet alles vooruit te plannen. Hoe onwennig is het om niet te weten waar je vanavond gaat slapen? Of hoe je morgen van A tot B komt? Ik vraag me af of we deze situatie echt gaan meemaken, of we vlak van tevoren toch voor zekerheid kiezen en alvast iets plannen. Tot nu toe hebben we alleen week één van de drie gepland (slaapplaats en vervoer).

Grootste angst 

Het meest bang ben ik voor alle dieren die ik tegen ga komen. Ik ben bang voor alles wat überhaupt beweegt. Ik krijg de kriebels van insecten, ben als de dood voor grote honden en pas echt bang ben ik voor spinnen (zeg maar gewoon een fobie dus). Hoe ga ik Thailand ooit overleven? Ik zie het nu al voor me hoe ik overdag vieze beesten tegenkom, waar ik ’s nachts over ga dromen.. slapeloze nachten worden dat. Aan de andere kant ben ik juist blij dat ik dit ga doen, want waarom zou ik mezelf tegenhouden alleen vanwege mijn angst voor krioelende beesten? Ik ben ontzettend benieuwd wat ik onderweg tegen ga komen en hoe erg ik er last van ga hebben (lees: kriebelig, jeuk en slapeloze nachten). Misschien valt het mee, misschien valt het tegen. Wat denken jullie?

Overwonnen angsten

Mijn eerste angst is al overwonnen en dat waren de vaccinaties. Ik ben geen fan van prikken en ondanks ik weet dat de pijn altijd meevalt (behalve de laatste prik, die deed écht heel erg pijn), blijft het altijd iets waar ik tegenop zie. Vandaag ga ik gelijk door de tweede fase en breng ik een bezoek aan de waxsalon (auw!). Mijn pijngrens is laaaaaag. Maargoed, angsten overwinnen dus. Geen doel op zich voor deze vakantie, maar het zal vast een grote impact hebben tijdens deze reis. We beginnen een aantal dagen in Bangkok (alleen dat is al een ding op zich, ik hoor veel dat we daar zo snel mogelijk weg moeten, maar wij blijven er gewoon 4 dagen). Vervolgens vliegen we naar Chiang Mai in het noorden om wat cultuur te snuiven en olifanten te verzorgen en daarna gaan we door naar het zuiden om te chillen met de billen bloot en een kokosnoot. Op het strand. Lekker standaard, maar voor mij al avontuurlijk genoeg.

Keep you updated. En tips voor Thailand zijn natuurlijk nog steeds hartstikke welkom < don’t be a stranger, DM via instagram of comment hieronder! 

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *