Deze guacamole is echt té lekker. Je kan deze dip overal wel bij eten, maar het liefst natuurlijk samen met nacho’s uit de oven, hmmm. Met heerlijke kaas die de chips ruim bedekt, een beetje aan elkaar plakt maar niet als één grote klont aan elkaar zit. Het liefst met van die slierten eraan als je er een nacho af haalt. Dat, samen met een heerlijke tomatensalsa, goede guacamole en een flinke schep crème fraiche. Heb je al honger? 😉

Wat heb je nodig voor een flinke bak guac?

 • 2 avocado’s
 • 125 gram crème fraîche (half bakje)
 • Halve limoen (schil + sap)
 • Cajun kruiden
 • Één rode peper (of gedroogde chili peper)
 • Een kleine rode ui
 • Teentje knoflook

Bereidingswijze:

 1. Halveer de avocado’s en verwijder de pit, schep de avocado leeg met een lepel. Zelf gebruik ik een staafmixer om de avocado te malen, maar een vork werkt ook prima.
 2. Vervolgens voeg je wat crème fraîche en limoenschil toe van een halve limoen, daarna kan je de halve limoen uitknijpen. Dit geeft een frisse smaak aan de guacamole en zorgt er tegelijkertijd voor dat het minder snel verkleurd.
 3. Snipper de ui en voeg deze toe, evenals het teentje knoflook. Hiervoor kan je een knoflookpers gebruiken. Daarna snijd je de peper fijn, deze meng je door het avocadomengsel.
 4. Daarna breng je de guacamole op smaak met cajun kruiden en een beetje peper en zout. Is de guacemole wat te scherp? Gebruik dan meer avocado en crème fraîche. Kan die juist wel wat meer pit gebruiken? Voeg dan wat extra peper toe.

Ook zin in nacho’s? 

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek dan de bodem van een ovenschaal met een laagje nacho’s. Strooi hier een flinke lading kaas overheen, vervolgens doe je hier weer een laagje nacho’s over. Herhaal dit tot de zak chips leeg is. Ik heb ongeveer 150 gram kaas gebruikt voor 1 normale zak nacho’s.
 2. Zet de schaal ongeveer 5 minuten in de oven.
 3. Haal de schaal uit de oven als de kaas gesmolten is, vervolgens is het handig om de nachos even op een groot bord of andere schaal te leggen zodat je je niet brand aan de ovenschaal 😉

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *