Ken je dat? De frisse start van een nieuw studiejaar of na een korte pauze weer aan het werk? Ik vond het heerlijk om in de laatste week van de zomervakantie mij voor te bereiden op het komende (school)jaar. Ik kocht planners, ging op zoek maaltijden voor in de lunchbox en genoot nog even van de laatste week vakantie. Dit jaar voelt het toch iets anders. Ik sluit mijn schoolperiode af en begin een nieuw hoofdstuk. Ik ga fulltime aan het werk. Desondanks vind ik het fijn om me ook hier op voor te bereiden en om afspraken met mezelf te maken over het komende jaar. Goede voornemens 2.0. 

In de vakantie maak ik mij liever nergens druk over en doe ik alleen maar waar ik zin in heb. Omdat ik de eerste drie maanden op en neer zal reizen naar Amsterdam wil ik lekker in mijn vel zitten. Daar hoort natuurlijk een gezonde levensstijl bij.

Goede voornemens
  • Ik ga een poging doen om twee keer per week intensief te sporten (1 tot 1,5 uur). Het liefst krachttraining afgewisseld met cardio.
  • Daarnaast moet ik elke dag minimaal een uur bewegen. Op en neer fietsen naar het station is al bijna een half uur en als aan het eind van de dag van kantoor naar het station loop kost me dat ook al 25 minuten. Dit is echt het minimale want het liefst maak ik tijdens de lunch of ’s avonds ook even een wandeling.
  • Minimaal 5 dagen per week gezond eten. Bedoeld voor de werkdagen. Dan heb ik namelijk controle over de planning van die dag en kan ik dus ook plannen wat ik mee moet aan etenswaren. Doordat je een vast ritme hebt is het veel makkelijker om gezond en regelmatig te eten. Ook voldoende water drinken en minder frisdrank is hier onderdeel van. 
  • Bovenstaande punten zijn voor mij het belangrijkst met betrekking tot een frisse start. Uiteraard wil ik elke dag het beste uit mezelf halen. Ik mag een enorm waardevolle traineeship volgen en wil alles eruit halen wat erin zit, haha! #hoezoperfectionist.
  • Ook vind ik het belangrijk om tijd te investeren in relaties. Ik wil naast de drukke werkdagen veel tijd steken in het samenzijn met mijn vriend, familie, vrienden en vriendinnen. Hoe drukker je het hebt, hoe belangrijker dit soort momenten worden. Samen eten, een dagje weg of op een andere manier ├ęcht genieten van de tijd die je samen doorbrengt <3

Hoe ziet jouw nieuwe (school)jaar eruit? En hebben jullie na een zomerstop ook altijd behoefte aan goede voornemens?

Liefs,

Suus

 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *