Zoals ik eerder weleens met jullie heb besproken eet ik ’s ochtends altijd havermout en rijstwafels of maïswafels. De laatste tijd heb ik wat meer moeite om te genieten van mijn ontbijt/lunch en besloot weer eens wat nieuws uit te proberen. Ik kocht Bolletje ontbijtcrackers in de variant havermout, Mister kitchen’s zeezout karamel pindakaas en AH eigen merk witte chocoladepasta met amandel. 

Bolletje ontbijtcrackers – havermout
Allereerst de verpakking, deze crackers zijn per drie verpakt en dat kan een voordeel, maar ook een nadeel zijn. Het kost natuurlijk extra verpakkingsmateriaal, maar dat maakt wel dat je deze crackers makkelijk meeneemt en ze op school of werk vers kan beleggen. Dat voorkomt dat de crackers niet slap worden. Een nadeel is wel dat als je Suus heet je standaard drie crackers eet, zodat de verpakking gelijk leeg is, haha. Je kan ze natuurlijk ook gelijk uit de verpakking halen en in een trommeltje bewaren. De crackers zijn redelijk groot en ze vullen goed. Ze zijn krokant maar niet zo hard als bijvoorbeeld knackerbröd. De achterkant is overigens glad en daar smeer ik mijn beleg op. Ik vind ze erg smakelijk en een fijne afwisseling op de standaard rijst en maïswafels die ik altijd eet. 

Mister kitchen’s pindakaas – gezouten karamel
De échte pindakaasliefhebbers hebben deze variant natuurlijk allang in de schappen van Albert Heijn gespot. Naast zeezout karamel zijn er nog 6 andere smaken; cranberry kaneel, sinaasappel rozijn, honing chili, chocolade, super crunchy en kokos maple. Zoals je wellicht kan begrijpen was de keuze dan ook niet makkelijk. Gezouten karamel is een van mijn favoriete smaken en besloot daarom toch maar voor deze te gaan. De pindakaas is echt super smeuïg. Het is bijna vloeibaar, maar blijft wel goed op je cracker liggen. Het is echt een hele fijne pindakaas en zelfs als het geen smaakje had gehad zou ik deze kopen. Het zoute proef je goed terug in de pindakaas, alsof ze gezouten pinda’s hebben gebruikt in plaats van gewone pinda’s, je zal dus geen grove zoutkorrels tegenkomen, wat denk ik een goede keus is geweest van Mister kitchen. De karamel proef ik minder terug moet ik zeggen, maar dat mag de pret niet drukken. Dit is een pindakaas voor échte pindabazen. De andere 6 smaken ga ik zeker ook nog allemaal in huis halen, want van pindakaas heb je nooit genoeg ;-). 

AH eigen merk witte chocoladepasta – met amandelstukjes
Dit is dé aanrader voor zoetekauwen. De-li-cious. De naam zegt eigenlijk al voldoende. Het is witte chocoladepasta met amandstukjes en zo smaakt ‘ie ook gewoon. Simple as that! Gezond is het niet, maar who cares? Af en toe mag dat best. Die krokante stukjes vind ik juist erg lekker, het is net even anders als de gladde chocoladepasta’s die we gewend zijn. Ik eet deze pasta graag op een cracker als ik lekkere trek heb in iets zoets, dat voorkomt dat ik naar chocola en koekjes grijp. Best een goed alternatief, toch?

Het is goed om af en toe iets nieuws te proberen, zo ontdek je weer nieuwe dingen! Eten jullie gevarieerd of neigen jullie vaak naar dezelfde producten? En wat voor ontbijtproducten moet ik zeker eens gaan proeven?

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *