Na een lange dag werken zou ik samen met een vriendinnetje eten. We twijfelden heel even tussen iets bestellen, uit eten gaan of zelf koken. We waren moe en hadden een lange dag erop zitten, maar ook geen zin om lang op ons eten te wachten. Ook waren we beiden wel toe aan een gezonde maaltijd. een heerlijke salade die te goed was om niet met jullie te delen. Dit recept is van een tijdje terug en daarom niet vegan, maar voor de vlees en viseters onder ons heerlijke maaltijdinspiratie!

Wat heb je nodig voor twee personen:

 • Twee gekruide zalmfilets
 • Een zakje krieltjes
 • Je favoriete soort sla (wij kozen voor een klein zakje gemengde sla)
 • Mozarella
 • 4 tomaten
 • Een paar plakjes bacon

Bereidingswijze:

 1. Begin met het bakken van de bacon, gebruik een pan zonder boter of olie en verhit deze op het vuur. Leg de plakjes spek erin en bak tot ze lekker bruin zijn. Laat uitlekken op een vel keukenrol.
 2. Zet een pan op het vuur met roomboter en verhit deze. Bak de krieltjes tot ze goudbruin zijn.
 3. Ondertussen kan je ook de zalm bakken in een andere pan. Gebruik roomboter om de zalm in te bakken. Ik bak de zalm het liefste met huid. Smeer de zalm goed in met geklaarde boter en gebruik voldoende boter voor in de pan. Bak de vis op de huid en raak het niet aan! Als de garing halverwege de vis komt draai je het vuur uit en keer je de vis om. Laat de vis nog heel even doorgaren, maar niet te lang. Door de hitte van de boter gaart de vis namelijk nog even na. Als je denkt ‘het is nog nèt te vroeg om de vis eruit te halen, haal je ‘m er uit.
 4. Terwijl de zalm en de krieltjes bakken kan je ondertussen de salade maken. Pak wat gemengde sla en doe dit in een kom, voeg daarna stukjes mozarella en tomaat toe. Verkruimel de bacon vlak voor het opdienen over de salade. Hierdoor blijft deze lekker krokant.
 5. Eventueel kan je een dressing toevoegen, maar zelf vond ik dat eigenlijk niet nodig. Gebruik wat olie en balsamico of maak een dressing van yoghurt, mayo, gembersiroop en een aantal kruiderijen (denk aan paprikapoeder, kervel, peper etc.)

Wil je wel vegan eten? Vervang de zalm dan voor een visburger van SoFish en bak zowel deze als de krieltjes in olie. Laat de bacon achterwege en vervang door bijvoorbeeld pecannoten. Ook kan je vegan mozarella gebruiken. Eet smakelijk!

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *