Ik weet nog goed dat ik mijn allereerste meerdaagse festival, super onvoorbereid op pad ging. Ik had echt geen idee wat ik wel en niet mee moest nemen, met als gevolg dat ik een hutkoffer ter grootte van mezelf meesjouwde en alle ‘handige’ dingen was vergeten. Dat gaat jou dus never nooit niet overkomen met deze handige checklist.

Allereerst neem je natuurlijk je gebruikelijke toiletspullen mee, een aantal toffe outfits en een extra paar schoenen. Check daarna even of je alle belangrijke documenten hebt (zoals je paspoort, de tickets etc.). Denk aan alle gebruikelijke dingen die je ook mee zou nemen op vakantie, met deze paar extraatjes;

 • Een zonnebril
  Dit is echt zoiets wat ik vergeet, zeker als de zon niet schijnt op het moment van vertrek, maar echt een zonnebril is een must. Het is niet alleen handig tegen de zon, maar ook handig om je wallen te bedekken of om bij grote droogte je ogen te beschermen tegen opwaaiend stof.
  Overigens geldt hiervoor: hoe gekker, hoe beter, want dat hoort er nou eenmaal een beetje bij, nietwaar?
 • Universele dop
  Deze heb ik kortgeleden aan mijn vriend cadeau gegeven en hij kan nu al niet meer zonder. Bijna overal worden de dopjes van de flesjes gehaald en vervolgens kan jij de hele dag dat flesje in je handen houden, daaggh. Nu kan je van tevoren een dopje mee naar binnen smokkelen, maar dan loop je wel het gevaar dat je de verkeerde dop meeneemt (een Spa dop past dus niet op een Chaudfontaine flesje en andersom). Met deze dop weet je zeker dat je goed zit en je kan hem nog als sleutelhanger bevestigen ook.
 • Een pak make-updoekjes/ vochtige doekjes
  Hoewel ik totaal geen fan ben van mijn gezicht reinigen met doekjes (de helft van het vuil blijft namelijk gewoon achter op het gezicht) vind ik het op festivals ideaal. Je kan de doekjes voor van alles gebruiken, van het weghalen van je make-up, tot het wegvegen van de modder op je benen. Met deze doekjes hoef je niet elke keer naar het toiletgebouw te lopen om even op te frissen.
 • Desinfecterende handgel
  Hetzelfde geld voor de handgel, klein flesje in je tasje en je kan de hele dag je handen reinigen zonder een pokke-end te hoeven lopen.
 • Powerbank
  Het liefst 2 ontzettend goede, zodat jij het hele weekend je telefoon kan opladen. Uiteraard zijn er vaak ook oplaadstations maar die zijn ontzettend duur. Ben je met een grote groep? Dan is het soms ook nog voordelig om een stroompunt te huren, waar de hele groep gebruik van kan maken.
 • Gehoorbeschermers
  Ik neem altijd oordoppen mee, hoe kort het festival ook is. Ik kan echt niet meer zonder. Het is zo belangrijk om je oren te beschermen tegen al dat kabaal. Genieten hoor, als de muziek door je hele lijf dreunt, maar ook als ik 80 ben wil ik nog kunnen luisteren naar de vetste muziek, haha! Wees daarom verstandig en investeer in een setje partyplugs. Als je een echte die-hard bent, ga je voor op maat gemaakte oordoppen.
 • Badslippers
  Niks viezer dan met blote voeten douchen in die mobiele units. Je weet maar nooit wat er zich in die cabine heeft afgespeeld. Ieehh, niet over nadenken!!
 • Thermolegging + fluffy sokken + favoriete sweater
  Mijn helden tijdens koude campingnachten. Ondanks dat de weersverwachtingen goed kunnen zijn, koelt het ’s nachts vaak behoorlijk af. Van al dat dansen ga je enorm zweten en ik raad je daarom ook aan om je na het feesten nog even af te spoelen. Scheelt wachttijd (want wie doucht er nou om 5uur ’s ochtends?) en het levert je een boel warmte op. Zeker als je daarna die thermolegging aantrekt met een paar fluffy sokken en je favoriete sweater.
 • Fanny pack
  Ik blijf het maar zeggen hoor, een fanny pack mag écht niet ontbreken. Als ik daadwerkelijk naar het festivalterrein ga (dus niet de camping) dan neem ik altijd een paar spullen mee zoals een handgel, pinpas, lippenstift, universele dop. Het is net teveel om in mijn broekzak te doen en als ik met een tas moet lopen wordt ik helemaal gek; tasje af, trui aan, tasje weer om, tasje af, trui uit tasje weer om, AKA ik op een festival als ik de tent in en uit loop. En dan heb ik nog niet eens gesproken over het feit dat dat tasje de hele dag met je mee beweegt en om je heen draait als je even los gaat op de muziek. Gewoon een dikke NEE voor mij. Zo’n fannypack knoop je stevig om je middel en je hebt er de rest van de dag geen omkijken meer naar. Plus, het is minder gevoelig voor diefstal. #tipvansuus: Neem als vrouw AL-TIJD zakdoekjes mee naar het festival om te gebruiken als toiletpapier.
 • Seatzac
  De goedkopere variant van de Lamzac. Na twee dagen op de grond zitten ben je echt wel toe aan wat ontspanning en wat is nou handiger dan een Seatzac. Het is erg compact en daarom makkelijk om mee te nemen, en je kan er gewoon keihard op chillen. Alleen, met z’n twee en als je het heel erg gezellig wilt hebben kan je er ook nog met z’n drieën op. Geen gesjouw met stoelen of de tassen vol met kussens. Seatzac it is.
 • Decathlon tent
  Hèt alternatief voor de gooitentjes. Als ik mijn vriend moet geloven is deze 3 persoonstent groter dan de 3 persoonstent van Quecha. Daarnaast is de Decathlon tent hoger, waardoor je meer ruimte hebt om te zitten (waardoor je haar niet elke keer statisch wordt, yay!). Ook is de tent koeler, net zo makkelijk op te zetten (en veel makkelijker op te breken) en als klap op de vuurpijl: compacter om mee te nemen, say whuut!
 • Vlaggetjes of iets anders herkenbaars om aan je tent te bevestigen
  Aangezien half Nederland een Decathlon tent meeneemt, is het slim om iets mee te nemen waardoor jij je tent kan herkennen. Hiermee voorkom je wilde nachtelijke avonturen doordat je in de verkeerde tent bent gestapt.
 • Vingerlampjes
  Superlachen tijdens het festival, superhandig om erna te gebruiken. Bespaar op de batterij van je telefoon en gebruik de vingerlampjes als zaklamp. Doordat je ze aan je vinger kan bevestigen, kan je ‘m dus ook niet kwijtraken. Overigens ook superhandig om te gebruiken op onverlichte dixies.

Ben ik nog iets heel belangrijks vergeten? Laat het dan weten in de comments!

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *