Ondanks dat ik graag minder vlees zou willen eten, kies ik in een restaurant vaak wel voor een flink stuk vlees. Het is namelijk iets wat ik thuis niet zo snel klaarmaak en ik hou van de smaak. Pff, dat gaat nog moeilijk worden om te minderen, haha! Nadat mijn vriend en ik naar de sauna waren geweest, gingen we uit eten bij Vaca Negra. Het werd een ontzettend romantisch avondje en we hebben echt onwijs lekker gegeten.

Marten had gereserveerd en bij binnenkomst was de tafel bedekt met rozenblaadjes, zó lief! Het is een heel sfeervol restaurant met een Argentijnse keuken. We kregen de kaart en ik begon enorm trek te krijgen. Mijn ogen zijn over het algemeen groter dan mijn maag en we besloten dan ook alleen voor een hoofdgerecht en eventueel een nagerecht te kiezen.

De menukaart

Het menu bestaat uit voornamelijk vlees en visgerechten. Zo kan je kiezen voor ossenhaas, entrecote, maar is er ook de optie om te gaan voor een dry-aged T-bone of dry-aged cote de boeuf. Visliefhebbers kunnen kiezen uit zalm, kreeft of gamba’s en ook als vegetariër kan je hier terecht, dan kan je kiezen tussen risotto of salade. Het is voor vegetariërs dus niet heel gevarieerd.

Je kiest een gerecht van de kaart en vervolgens kies je een saus. Je krijgt standaard chimichurri, wat een Argentijnse kruidenolie/mix is. Verder heb je nog keuze uit bijvoorbeeld roquefort, bospaddenstoelensaus en criolla, een Argentijnse pittige uiensaus. Daarnaast kan je verschillende bijgerechten kiezen zoals friet, aardappelgratin, daggroente of een maiskolf.

We kozen voor de dry aged cote de boeuf, dat is het vlees bij de eerste 5 tot 6 ribben van het rund. Daarbij namen we aardappelgratin en de daggroente, bonen met een pittige tomatensalsa volgens mij.

Ook was ik erg tevreden over de keuzes voor het dessert. Je kon kiezen uit een kaasplankje, iets van gebak of iets van ijs. Ik ben zelf niet zo’n ijsliefhebber, maar hou wel enorm van desserts. Als ze dan alleen sorbets op de kaart hebben staan ben ik altijd lichtelijk teleurgesteld, haha. Het kan mijn avond maken of breken ;-P

De service

Gelijk bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen door een dame die voornamelijk Engels sprak. We konden in het Nederlands terug praten en ze begreep ons erg goed. We kregen een tafel toegewezen en die hadden ze dus speciaal voor ons bedekt met rozenblaadjes, superlief. We werden erg hartelijk bediend en regelmatig kregen we de vraag of alles naar wens was. Niet op zo’n manier dat de bediening alweer je tafel voorbij is terwijl je nog antwoord geeft, maar echt oprechte interesse. We dronken een heerlijke rode wijn (ik ben inmiddels vergeten welke dit was, volgens mij gewoon de huiswijn. We blijven student he 😉 ) en deze werd tijdig bijgeschonken. De bediening was ontzettend vriendelijk en toen we het eten opgediend kregen kwam de kok ook nog even langs. Ik vind dat altijd erg leuk, hierdoor komt er vaak een kort gesprek op gang en het is een prettige manier van zowel feedback geven als ontvangen naar mijn idee.

Het eten

Oeh, lala. Wat hebben wij lekker gegeten zeg. De cote de boeuf was erg smaakvol en het was een enorm stuk vlees. Wel hadden ze wat mij betreft de dikke lap met vet weg mogen snijden, bluhhh! Het was veel vet en onhandig om het aan tafel nog weg te snijden. Maargoed, dat was eigenlijk ook mijn enige puntje van kritiek. Ook de aardappelgratin en bonen waren goed op smaak.

Na het hoofdgerecht hadden we bijna geen ruimte meer voor een dessert, oh nee! We besloten toch maar eentje te delen en kozen voor de dulce de leche. Echt, als je me ergens blij mee maakt is het karamel. I love karamel. Verder zat er nog brownie bij, een saus van rode vruchten en een bol roomijs. Terwijl ik dit schrijf loopt het water weer in mijn mond. Karamel is echt mijn favoriet. Wat was het genieten zeg!!

Ik kan iedereen aanraden om eens bij Vaca Negra te gaan eten! Het was ontzettend lekker en de ambiance is knus en gezellig. Je voelt je er welkom en het is een fijne plek om te zitten. Wie heeft hier ook al weleens gegeten?

Liefs,

Suus

 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *