De Vegaterriër stond al een tijdje op mijn lijst. Het is een initiatief vanuit Het Vliegende Paard en ik ben hier zó ontzettend enthousiast hierover! Als je kijkt op Zwolle Eet of Thuisbezorgd dan zijn er nooit heel veel vegetarische of veganistische opties, dus Vegaterriër springt in een gat in de markt. Als studenten zijnde is vrijdagavond bij ons vaak bestelavond, omdat niemand dan meer zin heeft om te koken en dus besloten we te bestellen bij de Vegaterriër.

Over De Vegaterriër

De Vegaterriër is zoals ze het zelf zeggen: een vega(n) streetfood bar waarbij je van donderdag tot en met zondag eten kan bestellen. Verse verrassende gerechten waar zelfs de echte carnivoor van kan genieten. Ze bezorgen in Zwolle op donderdag tot en met zondag tussen 16:00 en 22:00 uur.

Onze bestelling

Dat beloofd veel goeds! Er zijn verschillende gerechten te verkrijgen waaronder pitabroodjes, kapsalon, hotdogs en een poké bowl. Alles is vegetarisch en sommige gerechten zijn vegan.

We aten met 3 personen en kozen voor:

 • Kung-Fu veggie (vegan)
  Big Pita met o.a. Stuckjes gebakken in yakatorisaus, Chioggia, Paksoi, Limoen en Peultjes
  Keuze uit: Knapperig gebakken aardappelpartjes en side salad, kleine frisse rauwkostsalade.

 • Kapsalon Vega-style (vegetarisch)
  Ultiem Junkfood! Met o.a. knapperige aardappelpartjes Gebakken Stuckjes, Cheddar, Salade, homemade knoflooksaus
  Keuze uit: Knapperig gebakken aardappelpartjes en side salad, kleine frisse rauwkostsalade.

 • Regular Vegaterrier (vegetarisch)
  Veggie Hotdog, met oa: salade, rode ui, tomaat, cheddar, gedroogde ui, en saus
  Keuze uit: Knapperig gebakken aardappelpartjes en side salad, kleine frisse rauwkostsalade.

Onze ervaring

Bezorging: 9
De bestelling was binnen een uur bezorgd. Voor een vrijdagavond tijdens etenstijd vind ik dat prima. De meeste bezorgrestaurants bezorgen rond deze tijd als het druk is. Toch duurt zo’n uur echt lang, een iets kortere bezorgtijd van 30-40 minuten was perfect geweest.

Uiterlijk: 8
We hadden al erg trek en dat werd alleen maar erger, omdat het er zo lekker uit zag. Streetfoodwaardig. Wel vroegen we ons gelijk af of dit wel genoeg was voor ons drieën. De pita was erg groot, maar de vulling karig en ook de kapsalon leek een half gevuld bakje. Daarnaast ontbrak de salade op de kapsalon. Toch ziet het er ook enorm Instagrammable uit en besloten we de hoeveelheid het voordeel van de twijfel te geven, misschien vult het wel heel erg?

Smaak: 7,5
We deelden de gerechten door drieën en konden zo van alles wat proeven. Ik heb genoten van het eten, maar er was één groot nadeel: verse koriander. I just can’t!! Ik heb er doorheen kunnen proeven, maar koriander is echt een ingrediënt dat je maar beter kan vernoemen op de website. Er zijn veel mensen die alleen maar een zeepsmaak proeven (waaronder ik) en dat was echt een hele grote teleurstelling. Ik vraag altijd of het zonder koriander mag en was echt teleurgesteld dat ik van tevoren niet wist dat ze dit over de gerechten zouden doen. Tip van flip: vermeld het op de website!

Verder smaakten de gerechten goed. Overal zaten net wat andere groenten bij, waardoor het ook niet saai werd. Ook de zelfgemaakte knoflooksaus was lekker. Toch hadden we één mysterie: wat was nou die rode saus? We vermoedden dat het de yakatorisaus was die volgens de website meegebakken zou zijn met de Stuckjes, maar de Stuckjes smaakten niet echt anders dan dan de Stuckjes op de kapsalon. Zouden ze vergeten zijn de Stuckjes in de yakatorisaus te bakken en het er los hebben bij gedaan?

de vegaterriër

Prijs-kwaliteit: 6,5

Ik vond de gerechten in eerste instantie niet duur, we betaalden €8 euro per persoon, dit is het ook zeker waard als je kijkt naar de smaak van de producten. Echter qua hoeveelheid was het echt te weinig. Dat betekent dus eigenlijk dat je nog meer gerechten zou moeten bestellen en dat zou dan al €16 euro worden. Als ik een normale kapsalon zou bestellen betaal ik €6 euro en dat is vaak zoveel dat ik het bijna niet op kan. Dan is de keuze voor niet vegetarische gerechten toch makkelijker gemaakt.

Eindcijfer: 7,8

Zouden we nog een keer bestellen? Ja! Ik ben nog steeds heel blij dat er eindelijk een vegetarisch/veganistisch bezorgrestaurant is en ondanks dat het geen culinair hoogstandje is, vind ik de smaak echt goed. Daarnaast zijn ze ook nog maar net begonnen en het heeft misschien wat tijd nodig voordat de juiste balans er is. Echter hoop ik wel dat je binnenkort bijgerechten kan bestellen voor een paar euro, of de hoeveelheden worden aangepast, want ik vind één gerecht niet vullend genoeg en twee gerechten bestellen wordt wel erg duur.

Hopelijk wordt de kaart regelmatig aangepast, als er nieuwe gerechten op de kaart staan bestel ik zeker nog een keer! Heb je ook zin gekregen in deze gerechten? Ga dan naar de website van de Vegaterriër om te bestellen.

Liefs,

Suus

 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *