‘Maaaaaammm!! Wat eten we vanavond?’. Dat is een vraag die mijn moeder regelmatig te horen krijgt hahaha! Ik ben ontzettend nieuwsgierig en hou ervan om te weten waar ik aan toe ben. Als ik het lekker ga vinden zegt mama meestal gelijk wat we eten, en als ze terugroept: ‘lekker!’ dan weet ik al dat het 1: iets is wat ik niet lekker vind of 2: het iets nieuws is wat mama uitprobeert. Ik kook regelmatig thuis, maar mama bedenkt vrijwel altijd wat we gaan eten en papa doet meestal de wekelijkse boodschappen. Mama fietst dan doordeweeks nog eens naar de supermarkt voor wat ‘kleine’ dingen (zoals eigenlijk alles wat we nog niet in huis hadden voor de rest van de week, haha).

Speciaal voor jullie hield ik bij wat ik ’s avonds eet. Ik heb stiekem een klein beetje gesjoemeld, aangezien ik de helft van de week vergat een foto te maken en mijn bord al leeg was. (Iets wat overigens niet heel vaak voorkomt, ik ben echt een enorm slechte eter en mijn ogen zijn altijd groter dan mijn maag… herkenbaar?) Dus waar de meeste bloggers één week doen over een dagboek van 7 dagen heb ik er even twee weken over gedaan. Komt ‘ie;

Dag 1, kip met patat en appelmoes
Op z’n Hollands! We hadden lekkere kippenpoten bij de slager gehaald en aten deze met boerenfriet en zelfgemaakte appelmoes, zó lekker! Als we frietjes eten, halen we dit meestal bij de snackbar met een frikandel speciaal of kroketjes, maar met kip en appelmoes voelt het nét even wat minder vet, met nadruk op ‘voelt’ want veel verschil zal er niet in zitten.

Dag 2, rijst met boontjes, tomatensaus met groenten en een vegetarische braadworst
Tja, zo af en toe moet je even aan het milieu denken hè? Sinds kort eten we regelmatig vegetarische gerechten met vleesvervangers of een eitje bijvoorbeeld. Zo ook vandaag en ik moet zeggen, het viel reuze mee. Ik hou niet zo van tofu, groenteburgers of dat soort dingen, maar dit worstje was best lekker.


Dag 3, kip in de hoed

Één van mama’s signature dishes. Het is een hartige taart van bladerdeeg gevuld met kip, kerriesaus en kersen, iedereen is er verrukt op bij ons thuis! Lekker met wat salade erbij voor de vitamientjes. Überhaupt doen hartige taarten het goed bij ons, we maken ze met spinazie, bloemkool, noten en kip, ham/kaas, van alles! Is er behoefte aan een recept voor een van deze taarten? Laat het me weten, dan kan ik daar binnenkort iets mee doen!

Dag 4, uuuhhhh….. ?
Tja, soms heb je je dag niet helemaal en dat kan de beste overkomen. Het vlees was niet uit de diepvries gehaald, dus maar snel wat kaassoufflés in de pan, want de frituur was echt nèt schoongemaakt. Ook was er nog wat kerriesaus over van de vorige dag wat op moest en dit was het resultaat. Geen jus, want geen vlees. En witlof was al niet mijn favoriete gerecht… Toch smaakte het echt een stuk beter dan het er op deze belabberde foto uitziet. Eigenlijk, best lekker die witlof zo!

Dag 5, HI, HA, PASTA!
Ik hou van de Italiaanse keuken. Pasta gaat er altijd wel in bij mij. Dit was volkoren spaghetti met gehakt, tomatensaus, lekker wat groenten zoals paprika en courgette, rucola en kaas. Om van te smullen!

Dag 6, burrito à la papa
In huize van der Veer gaat het altijd net even wat anders (ik heb het gelukkig niet van vreemd.) Papa had een grote pan gemaakt met de vulling, kaas erover en in de oven gezet tot de kaas smolt. Vervolgens de wraps in de pan bakken tot ze een beetje bruin zijn en voilà! Dan kan iedereen zelf de burrito vullen en dichtvouwen. Ik vond ze zo lekker dat ik ze de volgende dag nog mee had als lunch en ze vullen ook zo goed. Er zit zwarte bonen, maïs, gehakt, tomaat, kaas en bosui doorheen.

Dag 7, aspergetaart
Zoals ik hierboven al noemde houden we van hartige taart. Dit is tot nu toe een van mijn favorieten! Heerlijk knapperig deeg met asperges en pesto en kaas. Ook dit was vegetarisch maar je kan er ook prima ham blokjes doorheen doen of zoals papa en ik, gewoon een plak ham erbij!

Zo. Dat was mijn avondeten van de laatste tijd. Ik moet zeggen dat we best wel gevarieerd eten en veel nieuwe dingen uitproberen, doen jullie dat ook? Ik ben erg benieuwd welke gerechten er bij jullie regelmatig op tafel komen!

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *