Ik hou onwijs van feestjes. Ik kan dagen bezig zijn met het organiseren ervan. Recepten opzoeken, boodschappen doen en maaltijden bereiden, maar ik besteed ook graag tijd aan de uitstraling van een feestje. Mijn ‘droom’ is dan ook om ooit nog eens een Pinterest-Perfect feestje te organiseren. Zo eentje waar alles er leuk uitziet en het bestek matcht met de slingers. Zie je het voor je?Ik breng een groot deel van mijn tijd door op Pinterest, haha. Het is een geweldig platform om ideeën op te doen. Als je van plan bent om een feest te organiseren, zoek hier dan zeker naar ideeën! Onlangs ben ik geslaagd en dat moest natuurlijk gevierd worden. Ik organiseerde een mini-brunch op zondag en dat zag er zo uit:

Daar word je toch spontaan blij van? Ik wel in ieder geval! Ik heb voor jullie een paar tips om een ‘normale’ brunch om te toveren tot een feestmaal.

1. Kies een thema.
Dit is niet essentieel, maar met valentijn zou je hartjes kunnen vouwen van servetten, en bij een 25-jarig huwelijksjubileum zou je alle versiering in het zilver kunnen kopen (zilveren huwelijk is de benaming voor het 25ste bruiloftsjaar). Zo kan je elke keer een nieuw thema verzinnen, maar je kan er ook voor kiezen om bepaalde kleuren te kiezen, ik gebruik het liefst heel veel roze haha! Voor de brunch had ik ook vlaggetjes gekocht met teksten als; Graduated, Diploma, Yay!

2. Hang slingers op.
Of je nou een verjaardag, vaderdag, moederdag of iets heel anders viert, slingers zijn feestelijk. Je kan hiervoor standaard vlaggetjes gebruiken, maar het is ook leuk om eens verder te kijken dan dat. Zelf ga ik vaak naar Sostrene Grene, Hema, Xenos of struin ik het internet af voor leuke versiersels.


3. Dek de tafel
Een kale tafel staat zeg maar net niet gezellig. Investeer in een mooi tafelkleed, placemats of een loper die je over de tafel kan leggen. Zelf kies ik het liefst voor basiskleuren, zodat je ze elk feestje opnieuw kan gebruiken. Een druk patroon kan mooi zijn, maar is lastiger te combineren met servetten, servies en bijvoorbeeld bloemen.

4. Gebruik servetten en bloemen
Zeker in de lente en zomer staan bloemen onwijs goed op tafel (of in de kamer) Er zijn allerlei manieren om bloemen te gebruiken, tijdens de brunch had ik een bos bloemen op tafel en gebruikte ik ze voor de servetten. Servetten kan je op allerlei manieren gebruiken, je kan ze vouwen en voor iedereen eentje op tafel zetten maar je kan er ook het bestek in leggen, of ze als versiering gebruiken. Klik Hier voor verschillende manieren om servetten te vouwen. 
5. Serveer het eten op speciaal servies 
Het staat een stuk feestelijker om servies te gebruiken in plaats van de verpakkingen waar het eten in zit. Ik begrijp heel goed dat niet iedereen speciaal servies in de kast heeft staan of dit speciaal koopt voor een feestje, gebruik daarom de dingen die je in huis hebt. Experimenteer met verschillende kleurcombinaties of juist alles in glas, maar ook met hoogteverschillen, gebruik bijvoorbeeld een etagère of een taartschaal op pootjes. Je kan houten snijplanken gebruiken om kaas en vleeswaren op te serveren en een glazen schaal om broodjes op te leggen etc. Helaas kost het wel wat extra afwas ;-(

6. Nodig leuke mensen uit 
Hoe leuker de mensen, hoe leuker het feestje 😉

7. Serveer champagne, cava, prosecco of wijn.*
Maakt het nét even wat gezelliger. Zodra de fles popt is het pas écht feest.

Ik hoop dat je zo genoeg tips hebt om het feestje nét iets feestelijker te maken. Ik ben benieuwd of jullie vaker tips voorbij zien komen voor een leuk feestje, dan ga ik hier zeker mee aan de slag. Organiseren jullie wel eens feestjes? En wat zijn jullie must-do’s voor een feestje?

Liefs,

Suus

* Drink met mate en don’t drink and drive!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *