Dat ik fan ben van lekkere drankjes weten jullie vast wel. Van smoothies tot lekkere cocktailrecepten, ik hou ervan om te experimenteren met smaken. Sierlijke drankjes om op een feestje te serveren, of om mee te pronken bij mijn huisgenoten. En zo’n drankje ziet er altijd nét even wat feestelijker uit met wat leuke garnering en een rietje.

Duurzaam alternatief

Ik kreeg onlangs deze set met duurzame rietjes van Strawies en ik ben fan! Vanaf 2021 komt er een verbod op plastic wegwerpartikelen, waaronder rietjes. Daarom kan je maar beter voorbereid zijn. Vroeger heb ik weleens papieren rietjes geprobeerd, maar dat bleek niet echt efficiënt (bleek je halverwege je drankje ineens op papier te kunnen kauwen, haha!). Daarom vind ik dit een geweldig alternatief en het is nog eens veel duurzamer dan die plastic rietjes ook. Deze metalen rietjes gaan ontzettend lang mee en geven een stoere look aan jouw drankje. Het drinkt prettig en ze zijn makkelijk schoon te maken.

Aanbod in rietjes

Je kan de rietjes in verschillende kleuren en formaten kopen. Zo heb je rietjes voor smoothies die wat groter zijn en dunne rietjes voor bijvoorbeeld cocktails. Je kan de rietjes per stuk bestellen, de prijs varieert van €2,00 euro tot €2,95 euro. Maar ik raad je aan om gelijk een set van 4 aan te schaffen zodat je samen met vrienden of vriendinnen kan drinken. Bij je bestelling krijg je een gratis bewaarzakje en schoonmaakborstel. Daarnaast kunnen ze ook gewoon in de vaatwasser.

Recepten voor zomerse drankjes

Ga voor één van deze lekkere dranken of kies één van de recepten hieronder. Onder de highlight ‘smoothies’ op Instagram vind je ook allerlei smoothierecepten.

Goede start van de dag smoothie

  • 1 banaan
  • een handvol bosbessen
  • scheut kokosmelk

Of ga voor de vrijmibo cocktail

  • Een glas vol ijsblokjes
  • 1 deel vodka
  • 2 delen grapefruitsap (versgeperst)
  • Een scheutje grapefruitlimonade (Slimpie)
  • Aanvullen met 7up

Wil je ook zulke leuke, duurzame rietjes? Bestel ze dan nu op de website van Strawies.

Liefs,

Suus

 

 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *