Yehes, ik zei toch dat ik sinds ik plantaardig ben gaan eten, bijna alleen maar wraps eet? Mijn vriend wilde onlangs een broodje shoarma eten. Helemaal prima, want er zijn ook veganistische shoarma stukjes te krijgen, maar toen ik eenmaal bij hem was kwam ik erachter dat hij een wrap shoarma bedoelde, ook wel durum shoarma genoemd. Haha, heel even baalde ik (want alweer wraps), maar we hadden het op zo’n manier klaargemaakt dat het toch wel heel anders smaakte. En ik vond de Durum met plantaardige shoarma net zo lekker als gewone shoarma!
Durum is het lekkerste als je een warme, krokante wrap hebt, ze goed vult met shoarma, een klein beetje sla en (veganistische) knoflooksaus erbij doet, oprollen en in aluminiumfolie doen en eten maar!
Wat je nodig hebt voor twee goed gevulde durum met plantaardige shoarma:
- Twee wraps (dúhh)
- Een bakje vegetarische kip-shoarma van de Vegetarische Slager (is 100%veganistisch)
- Een ui
- Één à twee paprika’s
- ijsbergsla
Voor de veganistische knoflooksaus:
- Mayolijn (veganistische mayonaise van Remia)
- Knoflook, heel veel knoflook.
- Een klein scheutje olie
- Peper en eventueel gedroogde kruiden zoals peterselie of basilicum
Bereidingswijze:
- Zet een pan op het vuur met olie en snijd de ui en de paprika’s, fruit deze 5-10 minuten in de pan.
- Zet ondertussen nog een pan op het vuur en bak daar de kip-shoarma in tot deze goudbruin is.
- Als je echt kan multitasken kan je ondertussen ook de knoflooksaus maken, maar ik zou je aanraden om dit als allereerste te doen zodat de saus meer smaak krijgt. (Alleen echte slimmerds lezen gelijk het hele recept, dus als je nu denkt shit, alles zit al in de pan, dan hoop ik dat je het voor elkaar krijgt om alles tegelijk te doen ;p)
- Meng 10 eetlepels mayolijn met 2-4 teentjes geperste (of heel fijngesneden) knoflook (afhankelijk van hoe erg je van knoflook houdt)
- Doe er een klein scheutje olie bij en eventueel breng je de saus op smaak met peper en kruiden zoals basilicum en peterselie.
- Bak de wrap even kort in een droge pan (zonder olie dus) tot deze goudbruin van kleur is. Ik bak ze zelf het liefst op halfhoog vuur, om te voorkomen dat ze verbranden.
- Beleg de wrap met de krokante shoarma, groenten, ijsbergsla en een flinke portie knoflooksaus.
Voor het ultieme Dürüm-gevoel kan je de wrap rollen in aluminiumfolie, maar ook zonder folie smaakt ‘ie heerlijk. De plantaardige shoarma bevat dezelfde kruiden als echte shoarma en de structuur lijkt er ook erg op. Qua smaak verschilt het wel, vlees heeft zo’n unieke smaak dat is moeilijk na te maken, maar ik was echt ontzettend tevreden met de smaak van de plantaardige shoarma. Marten at wel gewone shoarma en ik was niet eens jaloers op zijn wrap, omdat ik zelf ook lekker aan het genieten was.
Eet smakelijk!
Liefs,
Suus