Nu buitenlandse vakanties niet doorgaan, gaan de meeste Nederlanders eigen land ontdekken. En geef ze eens ongelijk, want Nederland is prachtig. Ik ben al op veel plekken geweest, maar Groningen valt wel onder één van de toppers. Mijn ouders hebben er gewoond, mijn broer heeft er gewoond, ik ben er veel op stap geweest en ik heb gewoon iets met deze stad. Nu mijn vriend ernaartoe is verhuisd heb ik nog meer redenen om Groningen te bezoeken, dus hieronder allerlei dingen om te doen in Groningen, zodat ook jij een reden hebt om naar Groningen te gaan.

Bekijk hier de Tiktok die ik maakte van ons uitstapje naar Groningen. 

1. Eten bij Cappuvino

Het pand is een echte eyecatcher op de vismarkt. Het gebouw is hoog en heeft een moderne uitstraling. Zodra je binnenstapt is het een elegante plek, waar de bediening een blouse en vlinderdas draagt. Het is een koffie-, en wijnbar, waar je terecht kan voor een goede borrel en shared dining, maar het is ook de perfecte plek om tussen het winkelen door neer te strijken voor een heerlijke lunch.

2. Een elektrische scooter huren en de omgeving ontdekken

De omgeving van Groningen is zó mooi! Richting Haren staan er onwijs veel villa’s en als je doorrijdt naar het Paterswoldsemeer dan rijd je door de prachtige natuur. Veel groen en veel om te kijken. Wij huurden een Felyx scooter waarbij je via de app heel makkelijk een scooter kan huren. Je download de app, vult je gegevens in en binnen no-time kan je een scooter reserveren die dichtbij staat. Zó chill omdat je net wat verder komt dan op de fiets (en na een dag door de stad sjouwen is dit een heerlijk ontspannen uitstapje)

3. Op het terras (en bij slecht weer binnen) zitten bij de Drie Gezusters

Hartje centrum, aan de grote markt en één van de meest drukbezochte (al dan niet de drukste) horecagelegenheid van Groningen. Niet bijzonder, maar wel heel gezellig. Ga er langs voor koffie met gebak of drink er een borrel. Ik heb er niet heel veel meer over te zeggen dan dat het gewoon een fijn plekje is om te terrassen. En gezellig, want er komt heel wat voorbij lopen op de Grote Markt dus je kan lekker loeren. Echter was het tijdens onze week in Groningen alléén maar slecht weer dus zaten we lekker binnen. Ook heerlijk!  ;-P

4. Het Forum bezoeken

Een vrij nieuwe hotspot en zeker een bezoekje waard. In het Forum vind je films, exposities, boeken, evenementen, er is van alles en nog wat. Maar eigenlijk wil je hier naartoe vanwege het prachtige uitzicht over de stad. Je kan met roltrappen naar boven, dus oma kan eventueel ook nog gezellig mee. Het dakterras zit op een hoogte van 45 meter en met helder weer, een beetje geluk en hele goede ogen kan je Schiermonnikoog zelfs zien liggen! Bezoek het Forum net voordat de zon ondergaat en geniet van een prachtig uitzicht. Tevens ook een fijn plekje voor wat vakantiekiekjes!

5. De Martinitoren beklimmen

Onder begeleiding van een gids kan je de Martinitoren beklimmen, voor iedereen die van een actieve vakantie houdt. Het is met 97 meter het hoogste gebouw in Groningen. Ook hier heb je een fantastisch uitzicht over de stad en krijg je wat historie mee van het gebouw en van Groningen zelf. Als je de klim hebt overleefd kun je beneden op het terras jezelf trakteren met een verkoelend drankje 😉

6. Jeu de boulen bij BOEL

Vet leuk! We deden dit vroeger weleens met mijn opa en oma en dat vond ik dan een beetje suf, maar jeu de boulen bij BOEL is allesbehalve suf. BOEL zit vlakbij het centrum en de sfeer is er geweldig. Lekker hip, informeel en er hangt een fijne gezellige kroegsfeer. Reserveer samen met je vrienden een baan en je hebt een hele gezellige avond. Het is net even anders dan met z’n allen aan een tafel in de kroeg zitten, maar het heeft wel dezelfde sfeer. Tevens hebben ze vriendelijk personeel, heerlijke drankjes en hele lekkere nacho’s (echt, die kun je hier niet overslaan) en dat alles voor een hele fijne prijs. Wat wil je nog meer?

7. Struinen over de markt op de Vismarkt en Grote markt

Behalve op maandag is er elke dag wel iets van warenmarkt op één van deze pleinen. Ideaal om even boodschappen te doen voor het avondeten, maar ook lekker om gewoon even over rond te struinen. Ik geniet er altijd enorm van, al die heerlijke geuren, schattige kraampjes en lekkere hapjes. Ach, je weet vast hoe het gaat op de markt. Zelf word ik er in ieder geval altijd enorm gelukkig van als ik hier rondloop om de sfeer te proeven (en een beetje kibbeling).

8. Scootertocht of fietstocht naar de Reitdiephaven

Zoals ik eerder vertelde ben ik enorm fan van de elektrische scooters die je in Groningen kan huren en dus gingen we op stap om nog een korte tocht te maken. Rij of fiets naar de Reitdiephaven waar je prachtige kleurrijke foto’s kunt maken. Je waant je even in Scandinavië met al die kleurrijke huisjes. Bij mooi weer is deze plek nog leuker en kan je overwegen om een bootje te huren.

En vergeet uiteraard niet om een wandeling te maken door het Noorderplantsoen! Ben ik nog dingen vergeten die je écht niet mag overslaan als je in Groningen bent? Ik ben ook heel erg benieuwd welke andere stad ik zeker eens moet bezoeken!

Liefs van je favoriete toen-was-het-nog-slecht-weer-vakantiegangers.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *