Iedereen moet er op een gegeven moment aan geloven: je gaat het huis uit. Eindelijk doen wat je zelf wilt. Niemand die je verteld wat je wel en niet moet doen. Het moment waar je je al jaren op verheugd is eindelijk daar. De spullen worden ingepakt en taxi papa staat klaar om je naar een nieuwe fase in jouw leven te brengen. Op jezelf gaan klinkt je als muziek in de oren en je bent er helemaal mee in je nopjes, totdat alles is uitgeladen, er koffie is gedronken en je ouders weer onderweg zijn naar huis. Dit zijn de dingen die je mist als je op jezelf woont.

1. Iemand die je bij thuiskomst vraagt hoe je dag was.

Want geef toe, wat is het toch lekker om bij thuiskomst meteen die scheur open te trekken en alles eruit te gooien wat die dag goed of slecht ging. Roddels worden gedeeld, er worden grappen gemaakt en emoties getoond (er wordt bijvoorbeeld uitgebreid gegaapt als je verhaal te lang duurt).

Life’s better when you’re laughi

2. Iemand die je aan het lachen maakt na een stomme dag

Soms heb je er dagen tussen zitten die gewoon wat minder lekker gaan, en dan is het fijn als er iemand is die je opvrolijkt. Ik trok namelijk een zak ongezonde dingen open en vrat alle emoties weg in plaats van dat ik mijn verhaal deed bij mijn ouders.

3. Een kast vol kruiden die in de afgelopen jaren zijn verzameld

De eerste avond dat ik op mezelf was aangewezen besloot ik een lekkere verse pasta te maken, ik had alle boodschappen in huis gehaald en begon met koken. Echter kook ik voornamelijk op gevoel en had er niet aan gedacht dat ik nauwelijks kruiden in huis had! Bij m’n ouders trok ik de keukenlade open en had ik keuze uit ongeveer 50 verschillende soorten kruiden, nu moest ik het doen met peper, zout en een beetje basilicum…

4. Uberhaupt een voorraad met “dingen die je altijd in huis hebt”

Ik kreeg steeds geweldige ideeën waarmee ik de keuken in wilde duiken, maar waar thuis alles altijd op voorraad is moest ik nu voor elk ingrediënt dat ik nodig had naar de supermarkt. Voornamelijk die standaard ingrediënten wat handig is om in huis te hebben zoals bloem, olie, kruiden, bouillonblokjes, etc.

5. De fruitmand

Om nog maar even door te gaan op het gebied van eten.. ik mistte de altijd goed gevulde fruitmand. Ik haalde wel fruit in huis, maar soms vergat ik het waardoor het overrijp was, of ik had het gelijk nodig waardoor het nog helemaal niet rijp was. Thuis lijk ik weinig last te hebben van deze struggle, want er is altijd wel iets dat rijp is.

6. De geweldige messenset en ander keukengerei

Een beetje keukenprins(es) weet dat een goede messenset essentieel is in de keuken. Je bent sneller, snijd beter en makkelijker. Ik weet niet of je ooit hebt geprobeerd om kip te snijden met een bot kartelmes, maar het lijkt wel alsof je een blok hout doormidden moet snijden. Geen grap. Daarnaast is er nog voldoende ander keukengerei dat altijd handig is, maar je meestal niet gelijk in huis hebt zodra je op jezelf gaat (denk aan flesopeners, notenkrakers, knoflookpers).

7. Iemand die je erop wijst als je weer moet schoonmaken

Ik ben lui. Enorm lui. Ik hou van opgeruimde en schone plekken maar als het mezelf betreft vergeet ik dat nog wel eens. Waar ik mij thuis erger aan de zin “Misschien moet je ook je kamer weer even opruimen” had ik af en toe graag iemand die me een schop onder m’n kont gaf. Get off that lazy ass!

8. Gepamperd worden

Naast die schop onder m’n kont wil ik af en toe ook gepamperd worden met lekker eten en iemand die voor je zorgt als je ziek bent (kruikjes en thee brengen etc)

9. Niet alles zelf hoeven doen

Daarbij komt tegelijkertijd ook dat ik mistte dat ik niet alles zelf hoef te doen. Van de boodschappen tot de afwas en het verschonen van het beddengoed, thuis hielpen mijn ouders mij hier en daar en ik hen op mijn beurt. Het was altijd een soort wisselwerking en nu valt alles op mijn schouders.

10. Prullenbakken die vanzelf geleegd te lijken worden

En eigenlijk alle andere huishoudelijke taken die altijd vanzelf leken te gaan zoals de was, boodschappen, koken, maar ook afstoffen en lampen vervangen zodra ze kapot gaan.

Don’t grow up it’s a trap’

Maar het meeste miste ik…: papa en mama.

Met andere woorden, papa, mama. Deze is voor jullie. Het is namelijk toch allemaal best wel een hele klus om alles zelf te moeten regelen, dingen die vanzelfsprekend leken slurpen energie, om maar niet te beginnen over de drie kinderen die jullie ook nog eens moesten opvoeden. Het was altijd goed geregeld en fijn voor elkaar. Bedankt voor alle goede zorgen, elke dag maar weer. Heugelijk nieuws voor jullie: ik kom weer thuis wonen!! Dus mochten jullie het zat worden om met me opgescheept te zitten, jullie weten nu wat te doen om me alsnog het huis uit te krijgen ;-))

Hoe was het voor jou om voor het eerst uit huis te gaan? En wat heb je toen het meest gemist? Als ik echt 1 ding mag kiezen dan miste ik toch het meeste de gesprekken die gevoerd werden zodra ik thuiskwam.

Liefs,

Suus

2 Comments

 1. Esther 17 maart 2018 at 21:04

  Ben je blog toevallig tegengekomen. Kon letterlijk alles aanvinken hiervan. Zo herkenbaar!

  Reply
  1. suusvanderveer 18 maart 2018 at 07:51

   Leuk om te horen 🙂

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *