Méli Mélo zou net opengaan toen de Coronacrisis roet in het eten gooide. Hierdoor heeft het even iets langer geduurd, maar sinds een paar weken is Méli Mélo geopend voor haar gasten. Bij Méli Mélo vind je een mengelmoes van Frans, Indisch en Nederlandse invloeden. Mijn vriend en ik hadden een diner gewonnen en wat hadden we er zin in! Voor het eerst in zeker 4 maanden tijd dat we weer uit eten gingen. We besloten er een heuse date van te maken, allebei op eigen gelegenheid ernaartoe, alsof we weer voor het eerst afspraken. Hoe leuk is dat!

Eerste indruk

Daarnaast had ik vooraf gevraagd of het mogelijk was om veganistisch te eten, ook voor het eerst dat ik dat ging doen bij een restaurant, spannend. Achteraf kwam ik erachter dat er zelfs veganistische gerechten op de kaart staan. Dat vind ik natuurlijk ontzettend goed!

Het was heerlijk weer en dus konden we lekker op het terras plaatsnemen, een rosé in de hand en heerlijke kuipstoelen. Ja, als je lang gaat tafelen dan horen daar goede stoelen bij. Vooraf kregen we wat brood met roomboter voor Marten en auberginespread voor mij. Zó lekker! Misschien moet ik thuis ook maar eens auberginespread gaan maken voor op brood. 😉

De smaak

Oh jongens, ik kan jullie alvast verklappen hoe geweldig lekker dit is! Ik ben zo verrast door de smaken. Ik hoorde iemand bij een andere tafel zeggen dat de groenten bij Eef Stel vandaan komen en ik weet niet of ze alles daar halen, maar dan ben je binnen hoor. Daarnaast vind ik het echt origineel, dit eet je nergens anders en dat maakt het extra bijzonder. De Frans-Indische en Nederlandse roots van de eigenaresse proef je gewoon terug in de gerechten en I love it!

Ons menu

Vegan voor Suus:

méli mélo

Panna cotta van groene asperge met salade van snijboon, groene asperges, pesto en citroen

De romige textuur van de panna cotta smaakte heerlijk samen met de knapperige snijbonen en groene asperges. De citroen en de vegan yoghurtdressing maken het gerecht fris en dat is samen met de pesto precies wat dit gerecht afmaakt.

méli mélo

Koolrabi gepoft in de oven met linzen en granaatappel, een doperwtencrème en saus van gegrilde paprika

Dit smaakt ge-wel-dig. Ik wil nu sowieso ook zelf een keer koolrabi gaan poffen. De structuur van de koolrabi heeft naar mijn idee iets weg van vlees, wat ik daardoor absoluut niet mis bij dit gerecht. De linzen zijn een beetje knapperig en smaken samen met de granaatappel lekker fris. De doperwtencrème en saus van gegrilde paprika zorgen voor een fijne combinatie van smaken. Dit gerecht is mijn favoriet van de avond en dat terwijl ik een echte zoetekauw ben. Het was zó goed met elkaar gecombineerd en verraste me echt op alle fronten.

méli mélo

Gegrilde ananas met kokoscrème en granité, 

Dit gerecht deed mij denken aan vroeger. Als we hadden gebarbecued dan maakte mijn moeder nog weleens een dessert met gegrilde ananas, vanille ijs en chilisaus. Klinkt vreemd, maar is een hele goede combinatie. Elke keer als ik gegrilde ananas eet denk ik hier aan. Ananas wordt heerlijk zoet door het grillen en dat gecombineerd met de kokoscrème, granité en iets krokants smaakt hemels.

En voor Marten het ‘normale’ menu:

Ceviche van makreel met mango chutney, ingelegde rode ui en citrusmayonaise

Ik heb heel stiekem steeds een klein hapje van Marten geproefd, omdat ik zó benieuwd was hoe zijn gerechten smaakten. Wat dat betreft ben en blijf ik echt een horecamens, haha! De ceviche was ontzettend zacht en lekker fris van smaak. Mocht je het niet weten, ceviche is een bereiding waarbij vis met citroen of limoen gemarineerd wordt. Hierdoor wordt de vis heel zacht en heeft het een frisse smaak. Dat in combinatie met de zoete mango chutney zorgt opnieuw voor een unieke smaaksensatie.

Ribeye met atjar en oosterse jus

Mocht je nu naar de foto kijken en denken: is dat alles? Dan kan ik je geruststellen, want we kregen bij het hoofdgerecht nog gepofte aardappels met zeezout, maar die heb ik niet op de foto staan. Hoe leuk is de combinatie van atjar, oosterse jus en een ribeye? Dit bedoelde ik met de Frans-Indische smaak. Ik kan er eigenlijk niet veel meer over zeggen dan dat dit gewoon écht heel erg lekker was. Maar, niet vegan dus ik prikte mijn vork snel weer in mijn stukje koolrabi 😉

Chocolademousse met sinaasappel

Omdat we wat afgeleid waren weet ik niet meer exact wat dit allemaal was, behalve dat het chocolademousse met sinaasappel was. Nu moet ik zeggen dat ik niet zo’n hele grote fan ben van sinaasappel met chocolade, maar wederom waren de texturen weer een combinatie van iets zachts en romig, met iets krokants. De chocolademousse smolt bijna op je tong. Een fijne afsluiter!

Wanneer mogen we weer?

Op de website staat ‘Ontstaan vanuit een passie voor gastronomie’ en dat proef je. De koks zijn ontzettend creatief en wisten mij echt te verrassen. Daarnaast werden we de gehele avond bediend door de eigenaresse en haar vriend en het was zo prettig! Met liefde werd alles uitgelegd en hebben we leuke korte gesprekken gevoerd. Toen mijn glas bijna leeg was werd het bijgeschonken en alles werd met zorg gedaan. We hebben een hele fijne, leuke avond gehad en daarbij echt heel goed gegeten. Ik ben al aan het aftellen voor de volgende keer 😉

Dineren bij Méli Mélo

Dus als je nu nog geen reservering hebt gemaakt: doe het! Voor de prijs hoef je het echt niet te laten, want ik weet zeker dat je de hele avond met volle teugen zal genieten (en hopelijk ook een vol glas). Verras je geliefde, neem je vrienden eens mee of ga samen met je familie om wat quality-time met elkaar door te brengen.

Toch wat minder geld uitgeven? Kies dan voor lunch, eet een taartje of bestel een fles wijn met wat borrelhapjes. Méli Mélo is geopend van donderdag tot en met zondag voor lunch, borrel en diner. Reserveren kan via de website.  Zeker doen!

Méli Mélo, bedankt voor de goede zorgen! We hebben genoten 🙂

Liefs,

Suus

 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *