Af en toe ga ik er samen met mijn vriend eens op uit. Meestal wordt dat een dagje weg en plakken we er een diner aan vast. Deze keer besloten we om naar Amersfoort te gaan. Lekker door de stad struinen en papa opzoeken in De Pepernotenfabriek van Van Delft. Daarna gingen we lekker dineren bij Hop&Hen.


Bier en kip dus.

Ik had hier al eens eerder gegeten en wist dus een beetje wat ik kon verwachten. Het interieur is erg hip met veel cognac-kleuren en een groenblauwe muur. Buiten staan er biertafels, wat ik persoonlijk totaal niet bij het concept vindt passen. Wellicht was dat ook de reden dat het terras hier leeg was terwijl het bij de buren zo goed als vol zat. Maar goed, gelukkig gingen we toch binnen eten, waar wel chille stoelen en banken stonden.

We kregen al vrij snel een menukaart en er werd gevraagd wat we wilden drinken. Ik koos voor een wijntje terwijl mijn vriend wel zin had in een biertje. Er werd gelijk gevraagd of er een voorkeur was en van wat soort bier mijn vriend hield. Er werd echt tijd genomen om op een leuke manier een bijpassend biertje aan te raden. Dat was gelukt! Het werd mannenliefde, een Saison bier met onder andere citroengras en Sechuan pepers (volgens de makers, haha!).

We bestelden een broodje vooraf en mijn vriend nam een Tom Kha kai soep. Deze was heerlijk romig en een beetje pittig. Goed en sterk van smaak, zoals ‘ie hoort te zijn. Daarna hadden we allebei de surf en turf: kippenpoten en garnalen met een licht pittige mangosaus. 

Rauwe kip

Toen we het hoofdgerecht geserveerd kregen was er bij ons beiden een lichte ‘oh’ aan ons gezicht af te lezen. De garnalen moesten nog gepeld worden..  Niet erg, maar wel fijn om van tevoren even te weten. Ik moest uiteraard nog even wat kiekjes schieten en mijn vriend was inmiddels al begonnen aan het hoofdgerecht. Helaas bleek de kip niet goed doorgegaard. We hadden een dijstuk en dat is meestal wel wat roze, maar deze was iets té roze. De jongeman die ons bediende had het gelijk door en niet veel later kregen we opnieuw ons hoofdgerecht. Het zou niet mogen gebeuren, maar het kan elke kok weleens overkomen en het was gelijk goed opgelost. Toch checkte ik de tweede keer gelijk of het wel goed was, het laatste wat je wilt is namelijk kip eten die niet gaar is..

Ondanks dat we iets langer moesten wachten, voelde het helemaal niet onprettig of vervelend. Gelukkig hadden we ook zoete aardappelfrietjes en gegrilde groenten besteld waar we alvast van konden snacken ;-). De bediening was heel vlot en vriendelijk en met z’n tweeën hadden we het ook erg gezellig. Bovendien was het het wachten waard want we hebben enorm lekker gegeten.

Hoogtepunt!

Eigenlijk zat ik al vol, maar ik creeër standaard wat extra ruimte voor het dessert, haha! Het is voor mij het hoogtepunt van de avond. Ik bestelde de cheesecake en manmanman, wat machtig! Enorm lekker met aardbeien en limoen, maar ik kreeg hem alleen niet op. Gelukkig was ik samen met mijn vriend die volgens mij echt oneindig kan eten, dus die kon me daar mooi bij helpen 🙂

The dessert doesn’t go to the stomach, it goes to the heart!

Het was prima eten bij Hop&Hen (afgezien van het foutje met de rauwe kip!) en ik denk zeker dat de prijs-kwaliteit verhouding goed is. Het is redelijk goedkoop en daar kan je uiteraard geen sterrenkwaliteit van verwachten. Hier en daar wat kleine verbeterpuntjes, maar ach, dat heeft de jongeman in de bediening helemaal goedgemaakt. De service was top en ze hadden kennis van zaken (wat ik altijd erg prettig vind). Wat is jouw favoriete hotspot in Amersfoort?

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *