Deze trend met whipped coffee ging zó viral op Tiktok dat ik het zelf wel moest proberen. Maak het zelf en je snapt gelijk waarom dit zo gehypet is. Het lijkt een beetje op ijskoffie, maar dan veel romiger en supermakkelijk om te maken. Dit is voor nu mijn ultieme zomers dessert als we na het eten op het balkon zitten, haha!

whipped coffee

Ingrediënten voor 2 glazen whipped coffee:

  • Flinke schep ijsblokjes
  • 30 gram oploskoffie
  • 300 ml sojamelk
  • 30 gram suiker
  • 30 ml heet water

Bereidingswijze:

  1. Doe de oploskoffie, suiker en water in een kom. Klop dit luchtig met een garde of mixer. De structuur wordt steeds dikker en je ziet steeds beter pieken in het mengsel. Klop het op tot het dikker is dan volle yoghurt maar iets dunner dan opgeklopte slagroom.
  2. Vul een glas met ijsblokjes en vul voor 2/3 met sojamelk. Schep er vervolgens 1/3 van het koffiemengsel op.
  3. Meng het koffiemengsel door de sojamelk en geniet van deze heerlijke whipped coffee.

Zo makkelijk is het. Door sojamelk te gebruiken is de whipped coffee wat zoeter. Uiteraard kan je het ook met gewone melk maken. Ik denk dat het drankje nog spectaculairder wordt als je het koffiemengsel mengt met een schep chocoladepoeder of wat karamelsiroop in het glas schenkt. Je kan het zo bont maken als je zelf wilt, top het af met slagroom en chocoladekrullen bijvoorbeeld.

Easy toch? Geniet ervan!

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *