Oooohh jongens. Wat er nou toch weer gebeurde. Ik had samen met Marten een geweldig recept bedacht voor de ultieme hamburger. Hij een rundvlees hamburger en ik een plantaardige hamburger. We hadden allebei een lange dag gehad, moesten om half 7 nog boodschappen doen en koken en waren allebei hartstikke kapot. Het was vrijdagavond dus we hadden toch maar even zin gemaakt om er wat lekkers van te maken, biertjes erbij gehaald en toen zijn we de keuken in gedoken. We bedachten de pérfecte burger. Tot ik een hap nam.

Ik had zó’n vieze burger uitgekozen. Oei, wat was dit een bummer. Het was de incredible burger van Garden Gourmet, die dus toch niet zo incredible bleek, haha! In plaats van een echt lekkere groenteburger, probeerden ze hier volgens mij een vleesburger na te maken. Het smaakte erg chemisch en had echt een nare nasmaak. Kies dus een burger waarvan je weet dat je die je lekker vindt, want echt, dit recept is té goed om niet uit te proberen. (en te goed om te laten mislukken door een vieze hamburger). Oké, hier komen de recepten, zowel de plantaardige als de niet-plantaardige  ultieme hamburger ga ik met jullie delen.

Wat heb je nodig voor twee plantaardige hamburgers:

  • Twee hamburgerbroodjes
  • Twee veganistische hamburgers
  • Een ui
  • Eventueel wat sla
  • Het recept voor de tomatensalsa en guacamole, dat je hier kan vinden.

Bereidingswijze:

  1. Begin met het maken van de tomatensalsa en de guacamole. Klik hier voor de recepten.
  2. Zet een pan op het vuur en bak de hamburgers volgens de gebruiksaanwijzing.
  3. Snijd de ui en bak deze mee met de hamburgers tot deze een beetje bruin worden.
  4. Zet nog een pan op het vuur en rooster de broodjes aan de binnenkant tot deze goudbruin zijn.
  5. Smeer de tomatensalsa op de onderkant van het broodje, leg hier de hamburger op samen met wat gebakken ui.
  6. Smeer dan wat guacamole op de bovenkant van het broodje en doe er eventueel wat sla tussen.

Genieten!! Zo’n krokant, maar ook zacht broodje met precies een goede verhouding salsa, guac en hoeveelheid burger. Marten had een niet-veganistische burger en die zag er ook heerlijk uit. Met een aantal kleine aanpassingen in het recept kan je die dus ook maken.

Wat heb je nodig voor twee ‘normale’ hamburgers:

  • Twee hamburgerbroodjes
  • Twee hamburgers (Steak de boeuf van AH is een aanrader)
  • Een ui
  • 4 repen spek
  • 2 plakjes cheddar
  • Eventueel wat sla
  • Het recept voor de tomatensalsa en guacamole, dat je hier kan vinden.

Bereidingswijze:

  1. Begin met het maken van de tomatensalsa en de guacamole. Klik hier voor de recepten.
  2. Zet een pan op het vuur en bak de hamburgers volgens de gebruiksaanwijzing.
  3. Snijd de ui en bak deze mee met de hamburgers tot deze een beetje bruin worden.
  4. Als de burgers gaar zijn kan je de cheddar op de bovenkant van de burger leggen zodat deze smelt.
  5. Bak de spek ook in dezelfde pan tot deze lekker krokant wordt.
  6. Zet nog een pan op het vuur en rooster de broodjes aan de binnenkant tot deze goudbruin zijn.
  7. Smeer de tomatensalsa op de onderkant van het broodje, leg hier de hamburger op samen met wat gebakken ui. Doe er ook twee plakjes spek tussen.
  8. Smeer dan wat guacamole op de bovenkant van het broodje en doe er eventueel wat sla tussen.

Jammieee! Het recept voor de plantaardige burger vond ik net zo lekker als de gewone hamburger. Heerlijk comfort food zo’n ultieme hamburger en ideaal voor de vrijdagavond met een lekker biertje erbij. Genieten geblazen!

Eet smakelijk!

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *