Deze datum niet vergeten! 10 mei is het Moederdag. Het liefst zijn we gezellig samen met onze mama’s op Moederdag en verwennen we haar met heel veel kusjes en knuffels. Ondanks dat ik er heel erg naar verlang om elkaar weer te omhelzen, is het echt nog beter om dat niet te doen. Dit jaar zullen we het even iets anders moeten vieren. Juist nu lijkt laten weten dat je aan je moeder denkt belangrijker dan ooit. Daarom heb ik een aantal ideeën bedacht om jouw moeder alsnog lekker in de watten te kunnen leggen.

  • Bloemen en chocola

Verras je lieve moeder met een dikke bos bloemen en een doos chocola. Koop een extra grote bos en help de lokale ondernemingen of de kwekers om van die bloemen af te komen. Wedden dat het je moeder ietwat opfleurt?

  • Groene vingers? Geef producten voor in de tuin

Oké, ga niet shoppen op vrijdag of zaterdagmiddag, maar kies een rustig moment uit om (alleen!) inkopen te doen. Maandag of dinsdagochtend vroeg in de ochtend bijvoorbeeld. Koop hippe plantjes of ga voor wilde bloemen, zodat jouw moeder gelijk de bijen kan redden. Als het mooi weer is kan ze de nieuwe planten planten. hèhè.

  • Maak een filmpakketje met een fles wijn en lekkere snacks, eventueel een mooi stuk voor het interieur erbij

Filmpje, wijntje, lekker hapje en iets moois om tegenaan te kijken in huis. Wat wil je nog meer, mam?

  • Verras haar met een lokaal samengesteld pakket van de Foodboutique

Bestel the ultimate giftbox met onder andere Thee, chocola, granola en chai latte mix. Of stel je eigen box samen met producten die jouw moeder heerlijk zal vinden.

  • Laat eten bezorgen door haar favoriete restaurant

Nu uit eten gaan van de baan is, kan je je moeder verrassen door een heerlijk diner thuis te laten bezorgen. Een aantal Zwolse suggesties: Las Rosas, De Pizzabakkers, Het Weeshuys, Ensemble Gastrobar, De Buik van Parijs, Wijnbar Oak en Bistro de Stadshoeve.

  • Geef een spa-at-home pakket

Hoe leuk is het om een zen-moment voor jouw moeder te creëren? Stel een mooi pakket samen met een geurkaars, zeep, scrub, een gezichtsmasker, handcrème en noem het maar op. Geef een suggestie voor een ontspannende Spotify-playlist en stop alle cadeaus in een grote mand. Wedden dat ze zichzelf zo even helemaal in de watten kan leggen?

  • Stel je eigen ontbijtpakket samen

Het idee van een picknickmand, maar dan om mee te ontbijten. Is je moeder niet alleen thuis? Denk dan ook aan de rest van het huishouden! Lekkere broodjes, een vers sapje en wat vers fruit doet al wonderen. Je kan het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Geen zin om zelf moeite te doen? Er zijn ook tal van horecabedrijven die speciale Moederdag-ontbijtpakketjes samenstellen waaronder Het Weeshuys, Anne & Max, Lots and More en Casa Bellissima.

  • Stuur een lief persoonlijk bericht 

Werkt net als vroeger, toen je met zelfgeknipte kunstwerkjes vol glitter aan kwam zetten. Hoe vaak zeggen we nou eigenlijk echt wat we soms denken? Hoe vaak uiten we waardering voor datgene wat je moeder voor je doet of voor je betekent? Neem eens de tijd om je gevoelens op te schrijven en schrijf een brief die ze voor altijd wilt bewaren. Mét een beetje glitter als touch-up 😉

*ik die deze blog schrijft, wetende dat mijn moeder het zal lezen* ‘Dus mam, wat wil jij cadeau krijgen dit jaar? ;-)’

Heb lief, hou vol en denk een beetje om elkaar. Hihi. Ik blijf het zeggen, want het is precies waar het om draait.

 

Liefs,

Suus

 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *