Af en toe een dagje weg doet wonderen. Ik heb eigenlijk altijd weinig vrije dagen samen met mijn vriend gehad, omdat we allebei een ander rooster hadden. Hij begon laat in de middag, terwijl ik er vroeg uit moest en hij was in de weekenden aan het werk terwijl ik dan meestal vrij was. We zien elkaar vaak, maar samen vrij zijn zit er niet altijd in. Dat is soms best lastig. Maar ook als je wel samen vrij bent, doe je toch meestal dezelfde dingen op zo’n dag. Je raakt snel in een sleur en soms is het goed om die te doorbreken. Daarom vertrokken wij met een aantal leuke mensen naar het Waddengebied. Maar hoe doe je dat dan, een dagje naar de Waddeneilanden?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Als je een dagje weg gaat wil je daar op en top van genieten, zonder je overal druk over te hoeven maken. Door goed voorbereid op pad te gaan voorkom je stressmomenten. Bestel tickets voor de boot online en bedenk van tevoren wat je wilt gaan doen. Wil je een sportieve dag of ga je liever helemaal ontspannen? Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld een fiets reserveert, of een behandeling in de spa, maar plan vooral niet te veel. Zo hou je tijd (en geld) over om spontaan nog iets te ondernemen, ergens te eten of iets anders te doen. Bedenk ook of je het zo goedkoop mogelijk wilt houden, of juist niet op de centen wil letten. Als je geld wilt besparen is het slim om thuis boodschappen te doen en deze mee te nemen in een boodschappentas of koelbox.


Het is zo duur is een van de meest gebruikte excuses. Toch is het écht niet zo heel erg duur om naar de Waddeneilanden te gaan. Om naar Vlieland of Terschelling te gaan moet je eerst in Harlingen komen, dit kan je met de trein doen (via Leeuwarden) of met de auto. Parkeren kan al vanaf €6,20 per dag. In de zomer kost de boot €26,46 voor een retour en dat zijn eigenlijk de enige ‘verplichte kosten’. Mocht je het leuk vinden dan kan je al een fiets huren vanaf €8,- per fiets, maar wandelen en zonnebaden is geheel gratis ;-). Ook kan je prima boodschappen van thuis meenemen en hoef je niet per sé geld uit te geven aan de horeca. Hoe romantisch is het om te picknicken in de duinen of op het strand?


Oké, je bent aangekomen. En nu? Het is onwijs leuk om een rondje op het eiland te fietsen. Ik ben inmiddels twee keer wezen fietsen op Vlieland en kan het iedereen aanraden. Je vertrekt vanaf de haven waar de boot aanmeert en via een lange asfaltweg kom je in de duinen terecht. Heuvel op, heuvel af, je hoeft hierna in ieder geval niet meer naar de sportschool, haha! Geniet van het uitzicht en terwijl je beweegt kan je huid lekker bijkleuren in de zon (als die schijnt ten minste…). Stop af en toe voor een wandeling op het strand, een rustmoment in de duinen of om wat te drinken bij een strandtent. Als je lang genoeg door de duinen fietst kom je uiteindelijk weer op een asfaltweg die naar de vuurtoren leid. Als je nog energie over hebt is het zeker een aanrader om hier naar boven te lopen en te genieten van het prachtige uitzicht.

Een voorproefje van het prachtige uitzicht vanaf de vuurtoren op Vlieland.

Just relax.. Een dagje weg plan je meestal om bij te komen of om samen te zijn. Wees je hiervan bewust en hou hier op de dag zelf ook rekening mee. Als je wilt ontspannen is het fijn om weinig gepland te hebben, terwijl als je samen iets wilt ondernemen, je beter van tevoren al kunt bedenken wát je dan precies wilt ondernemen. Dit voorkomt besluiteloosheid met als resultaat dat je de hele dag niets hebt gedaan.. Neem vooral de tijd om te doen waar je zin in hebt en plan niet teveel dingen achter elkaar. Zo hoef je niet te stressen of je wel op tijd komt en kan je alles op je eigen tempo doen. Daarnaast kan het ook fijn zijn om de telefoon een dag op vliegtuig-stand te zetten. Zo heb je de volledige aandacht voor elkaar, maar kan je nog wel foto’s maken van het mooie uitzicht ;-). Geniet van de rust op het eiland, zoek het avontuur op, ontspan in de spa of geniet van de mensen om je heen. Je kan het zelf invullen naar jouw wensen.


De zilte lucht, frisse wind en gemoedelijke sfeer zal je goed doen. Je bent even uit de sleur, hebt nieuwe dingen gezien en frisse zeelucht ingeademd. Bij thuiskomst had ik het idee dat ik letterlijk even was wezen uitwaaien. Door de wind zat mijn haar in de klit en had ik het een beetje fris, maar na een goede nachtrust was mijn batterij de volgende dag weer volledig opgeladen. Ik kan er weer even tegenaan!


Ik ben heel erg benieuwd wat jullie doen om even samen te zijn, bij te komen of uit de sleur te komen! Ga je dan ook een dagje weg of heb je een hele andere aanpak? Laat het mij weten! En zijn jullie wel eens op de Waddeneilanden geweest?

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *