Zoals ik in deze blog vertelde gingen we met de studentenvereniging liftend naar Brugge toe. We zouden daar 2 nachten en 1 dag verblijven. In principe hadden we dus maar één dag om Brugge te verkennen. Toch hebben we in zo’n korte tijd al veel van Brugge gezien. Het is een prachtige stad en bijna alles is op loopafstand.

De eerste avond

We overnachtten in een hostel waar we de eerste avond samen aten. Daarna zijn we de Eiermarkt op gegaan, waar de meeste studenten te vinden zijn en dus ook de meeste kroegen ;-). Ajax speelde deze avond en dus zochten we een kroeg op waar we voetbal konden kijken. Vervolgens bezochten we een aantal kroegen om een dansje te wagen. Echter moet ik toegeven dat ik er vrij snel klaar mee was. Ik ben zo gewend aan de Nederlandse uitgaansmuziek dat de pop-hits uit het jaar 2011 mij niet meer zoveel doen. Als ze Chris Brown aanzetten met 3x yeah en Sweat van David Guetta, dan weet je dat het tijd is om naar huis te gaan. Desondanks hebben we toch een hele gezellige avond gehad.

Lunchen bij Le Pain Quotidien

De volgende dag vertrokken we na het ontbijt weer naar het centrum. Op het grote plein was een markt met allemaal heerlijke producten. Overal kwamen lekkere geuren vandaan en het zag er allemaal heerlijk uit. We kregen er zelf ook honger van en nog geen half uur later zaten we in een lunchroom. We kozen voor Le pain quotidien en dat was naar mijn mening een hele slechte keuze. Het zag er prachtig uit, de prijzen waren niet al te hoog en het was er druk. Genoeg redenen om plaats te nemen dus. De menukaart zag er ook prima uit. Ik koos voor de lunch van de dag met aspergesoep en een sandwich met rundertartaar. De lunch werd gebracht en de hoeveelheden waren enorm. Ik kreeg een kom soep die gevuld was alsof ik alleen soep zou krijgen en er lag denk ik wel 400 gram sla op mijn bord. Alleen de sandwich was een normale portie. De aspergesoep was gemaakt van groene asperges, wat al gelijk een kleine teleurstelling was. Toen we eenmaal begonnen met eten, werd deze teleurstelling alleen maar groter. De soep bestond letterlijk alleen uit groene asperges, zonder garnituur of andere smaakmakers en ook de rundertartaar was totaal niet op smaak. Het was waterig en het enige wat je proefde was dat het uit een ijskoude koeling kwam. Na de lunch gingen we dus snel op zoek naar een supermarkt om nog wat lekkers te halen, hahaha.

Aux Merveilleux de Fred

Na wat rondstruinen stuiten we op Aux Merveilleux de Fred, een Franse patisserieketen met heerlijke zoetigheden. Een Merveilleux is een klein gebakje gemaakt van onder andere meringue en slagroom. Dit wordt opgespoten en vervolgens gedipt in chocoladekrullen, nootjes of andere toppings. Het is van origine een Belgisch recept. Ik hou enorm van meringue en kon het dan ook niet laten om even binnen te stappen. Ik kocht een doosje met 6 verschillende smaken en at deze samen met mijn vriend op. Verrukkelijk! Wat ik ook echt superleuk vond was dat de chefs alles klaarmaakten in een open keuken, waardoor je kon zien hoe de zoetigheden gemaakt werden. Love it! Ik zou daar wel uren naar kunnen kijken, haha!

Wandelen door de stad

We hebben overwogen om een boottocht te maken, maar de bootjes die we voorbij zagen komen zagen er niet heel gezellig uit. Je zat met ongeveer 30 man opgepropt in een sloep en daar hadden we niet zo’n zin in. Er zijn een aantal studenten geweest die het wel hebben gedaan en die vonden het wel mooi om Brugge vanaf het water te zien. Ik denk dat het een beetje vergelijkbaar is met de Amsterdamse grachten, vanaf het water heb je net even een andere kijk op de stad, maar ook lopend is het leuk en makkelijk om de stad te verkennen. Samen met mijn vriend wandelde ik door allerlei schattige straten en over mooie pleinen. De stad is erg toeristisch en volgens mij liepen op de dag dat wij er waren er ook echt alleen maar toeristen rond, maar het was nog niet zo vervelend druk als dat het in Amsterdam kan zijn. Ik vond het juist wel gezellig, al die mensen die erop uit zijn.

2BE – To be in Brugge

Als je echt wilt genieten van Belgische bieren en op zoek bent naar een fijn uitzicht, zonder al te veel geld te betalen dan kan ik 2be zeker aanraden. To be in Brugge is een biercafé waarbij je zelf langs de bar loopt om je drankje op te halen. Je kan kiezen uit talloze bieren, waarvan een flink aantal op de tap. Ze hebben hier de gekste soorten en je kan er ook voor kiezen om een proeverij aan bieren te nemen. Ik koos voor een kokosnootbiertje, geserveerd in een heuse kokosnoot. Als je van wat zoetere bieren houdt en eens wat anders wilt dan een kriek, is dit een heel goed alternatief. Alles wordt geserveerd in bijpassende glazen en je kan er ook borrelhapjes krijgen zoals gedroogde worst en kazen. Het is de ideale plek om uit te rusten na een lange stadswandeling.

Het Hof van Rembrandt

Na wat uitrusten in het hostel maakten we ons klaar voor het diner. We vertrokken weer richting de Eiermarkt en gingen op zoek naar een plek om te eten. We hadden zin om uitgebreid te dineren, met een prima service maar we wilden geen hoofdprijs betalen. Da’s nog best een uitdaging in Brugge. Na flink wat heen en weer lopen tussen verschillende restaurants en het zoeken naar reviews op internet, kwamen we terecht bij het Hof van Rembrandt. Naar onze mening een prima plek om te eten, met voldoende aanbod en een nette uitstraling. We hebben hier heerlijk gegeten, ik koos voor stoofvlees en mijn vriend voor de ribeye. Beiden van prima kwaliteit en goed op smaak. Ook de rode huiswijn die we hadden besteld was lekker. Het enige nadeel was het onvriendelijke personeel, wat we wel vaker hadden ervaren in Brugge. De Belgen zijn vaak stug en onvriendelijk. We hebben meerdere keren moeten vragen om brood (uiteindelijk niet gekregen) en het leek wel alsof onze ober overal te veel moeite voor moest doen. Hij leek er niet echt zin in te hebben om ons te helpen, wat ik echt jammer vond. Als de ober iets vriendelijker en gastvrijer was geweest hadden we het nóg leuker gevonden om hier te zitten. Desalniettemin hebben we genoten van heerlijk eten.

Na het avondeten hebben we nog een aantal drankjes gedronken en zijn we op tijd naar bed gegaan om ons voor te bereiden op de terugreis, die we ook liftend zouden gaan doen.

Brugge als city-trip locatie

Brugge is een erg toeristische stad en ik zou daarom aanraden om altijd goed op te letten waar je gaat zitten. De prijzen in de horecagelegenheden zijn vaak erg hoog en de reviews zijn op veel plekken erg slecht. Denk altijd twee keer na voordat je ergens binnenloopt (is het het geld echt waard?) en check op internet altijd de reviews van anderen. Zo voorkom je dat je veel geld uitgeeft op een plek waar de service of het eten misschien helemaal niet zo goed is en dat zou zonde zijn. Dat gezegd hebbende is Brugge echt een toffe stad om rond te struinen. Erg fijn vond ik de loopafstanden in het centrum, zonder al te ver te lopen kan je al op heel veel plekken komen. En dan al die schattige straatjes en winkeltjes, zó leuk. Omkomen van de honger doe je overigens niet, want overal kan je heerlijke wafels krijgen, hmmm!

Ben jij weleens in Brugge geweest? Wat zijn volgens jou echte aanraders? En als je nog niet in Brugge bent geweest, zou je dan overwegen om erheen te gaan?

Liefs,

Suus


Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *