We zijn veilig geland in Chiang Mai. De omgeving is bosrijk en er zijn nauwlijks hoge gebouwen te vinden, in tegenstelling tot Bangkok. Er wordt gelijk een taxi voor ons geregeld en eenmaal aangekomen worden we in perfect Engels te woord gestaan. We krijgen een flink aantal folders met tours die we kunnen boeken en vertrekken naar de kamer. We zijn nu al ontzettend vermoeid van al het heen en weer gereis en besluiten om een massage te boeken. Daarnaast plannen we een tour naar het Elephant Rescue Park en een Thaise kookcursus voor de dagen erna. Klik hier voor de impressievideo.

We regelen een taxi naar het centrum en stappen uit bij hippe barretjes en kekke restaurantjes. Één daarvan is Mango Tango. Een dessertrestaurant met in elk gerecht als hoofdingrediënt, je raadt het al, mango. We eten hier de welbekende mango sticky rice en een aardbeiensmoothie.

Daarna pakten we opnieuw de taxi en vertrokken naar de spa. De slippers werden netjes buiten uitgetrokken en we treedden binnen, het ruikt er heerlijk en er klinkt ontspannende muziek. Ik kom gelijk tot rust. We krijgen een stoel toegewezen en er wordt een voetenbadje voor ons klaargemaakt. We laten onze voeten in het bad zakken en daarna worden ze gescrubt met verse gember en limoenrasp. Het ruikt geweldig. Daarna worden we meegenomen naar een kamer waar twee soort matrassen liggen. We mogen prachtige pakjes aan (maar niet heus) en we krijgen een Thaise massage van een uur lang. Ze gaan alle drukpunten bij langs en na een uur ben ik compleet ontspannen. Alsof dat nog niet genoeg was worden we weer naar een andere kamer geleid en krijgen we een gezichtsbehandeling, de ingrediënten die gebruikt worden zijn verser dan vers en niks komt uit een potje. Onze huid voelt weer als perzik, zo zacht. Helemaal rozig stappen we in de taxi naar huis.

“Oh wat zullen we lekker slapen zo” zeggen we tegen elkaar en kruipen ons bed in. Nog geen 5 minuten later zie ik wat heen en weer lopen. Het lijkt op iets van een grote tor of kakkerlak. We worden onrustig en even later komt hij weer tevoorschijn, deze keer kruipt ie tussen mijn tas, oh noo! Kari schiet het bed uit om een foto te maken en we snellen naar de receptie. Onze ontspannende wellnesservaring is in één klap vergeten. De man kijkt verbaasd als we vertellen dat we een kakkerlak zagen en met 4 man personeel zorgen ze ervoor dat we naar een andere kamer kunnen, we hoeven alleen nog maar onze spullen te pakken. Ik vraag of ze zeker weten dat de kakkerlak weg is en als ze bevestigend ja knikken grijp ik mezelf bij elkaar en begin mijn tas te pakken. Een medewerker helpt mij met de zware tas, ik wil mijn pet in de tas doen en zie er ineens nóg een kakkerlak zitten. Ik slaak een gil, spring half over het bed en laat de tas van schrik tegen de vriendelijke medewerker aanvallen (sorry not sorry, safety first). In zijn poging om de kakkerlak te verwijderen snelt het beestje naar de hoek van de kamer en verdwijnt. Uiteindelijk zijn al onze spullen gepakt en verhuizen we naar de andere kamer waar we een slapeloze nacht tegemoet zullen gaan.

Ondanks de slechte nacht worden we vroeg wakker door het licht dat de kamer in schijnt. Vanmiddag staat er een bezoek aan het olifantenpark gepland waar we geredde olifanten gaan verzorgen en vertroetelen. De ochtend wordt gevuld met douchen, ontbijten, wat wandelen door het centrum en jawel, lunchen bij Mango Tango. We pakken onze spullen en als we bij de receptie aankomen staat er al een busje op ons te wachten. De rit duurt ongeveer een uur en tussendoor stoppen we bij andere hotels om andere mensen op te halen. Bij het park aangekomen krijgen we allemaal hetzelfde pakje aan, om ervoor te zorgen dat onze eigen kleding schoon en droog blijft. Er wordt een uitleg gegeven over waar de olifanten vandaan komen en wat ze hier in het park voor ze doen. Het zijn allemaal geredde olifanten die voor de toerisme-industrie gewerkt hebben. De één kan tekenen en basketballen, terwijl de ander olifantenritten moest doen. Omdat ze tam zijn kunnen ze helaas niet terug de natuur in, dus zullen ze hier tot hun dood verzorgd en vertroeteld worden. We kregen allemaal een tas met eten en vertrokken naar het verblijf van de olifanten. Ze kwamen al snel onze richting op lopen en voor ik het wist had ik al een aantal olifanten eten gegeven. Het was ontzettend bijzonder om naast zo’n opmerkelijk groot dier te staan. In het begin vond iedereen het spannend en zette een stapje opzij zodra de grootste olifant naar ze toe kwamen lopen, maar na een paar minuten voelde het vertrouwd en wilde iedereen juist aan de grootste olifant eten geven, haha! Nadat al ons eten op was vertrokken we naar de rivier om ze te wassen. Er werd ons uitgelegd hoe we de olifanten moesten benaderen en waar te gaan staan om te voorkomen dat ze op onze voet gingen staan. We kregen een emmertje en een borstel en konden het water in. Voorzichtig begonnen we me de emmers water over de olifanten te scheppen, maar al snel resulteerde dit in één groot watergevecht. Nadat de olifanten waren gewassen maakten we een groepsfoto en vertrokken we naar de douches. Ik moet toegeven dat ik me wel heb afgevraagd hoe diervriendelijk dit is, de olifanten komen 2 keer per dag in aanraking met een groep mensen die allemaal hetzelfde doen (eten geven en wassen). Ik weet dat de olifanten nooit meer terug naar het wild kunnen, maar continue mensen om je heen die foto’s maken en je aanraken lijkt me ook niet fijn. Aan de ander kant kunnen ze met het geld dat wij ervoor betalen de olifanten verzorgen en meer olifanten redden die het echt hard nodig hebben.

Na ons olifantenavontuur gingen we uit eten bij de Riverside bar, een van de bekendste plekken in Thailand en hier aten we Pad Thai, een an de bekendste gerechten van Thailand ;-). Normaliter eet ik niet zo graag noedels of rijst, maar jeetje wat smaakt het hier allemaal lekker!

De volgende ochtend konden we eindelijk een paar uur dobberen in het zwembad, voorheen regende het namelijk precies op de momenten dat we zin hadden om te zwemmen, zul je altijd zien he! We besloten te lunchen bij The Salad Company, een concept waarbij je je eigen salade kan samenstellen en een ruim aanbod aan sapjes en smoothies. Na deze vitamineboost konden we er weer even tegenaan. Gelukkig maar, want ’s avonds stond er een Thaise kookworkshop gepland.

In de namiddag werden we opgehaald met een pick-up truck verbouwd als taxi. We reden langs andere hotels om andere mensen op te halen en stopten bij de lokale markt. Hier kregen we een uitgebreide uitleg over verschillende ingrediënten die ze veel gebruiken en kregen verse kokos-, of gembersap. Daarna gingen we naar een moestuin met vijver waar ze vissen vingen en groenten kweekten voor en door lokale bevolking. We plukten onze eigen pepers, voerden de geiten en vertrokken naar het huis van Nancy, de host die de kooklessen verzorgde.

We konden 5 gerechten kiezen die we wilden maken, een soep, noedelgerecht, salade, curry en dessert. Stuk voor stuk legde ze uit welke ingrediënten we gingen gebruiken en hoe we deze moesten bereiden. Na 2 gerechten konden we even zitten en eten, om vervolgens weer aan de slag te gaan. We waren met een groep van 7 internationals en hebben ontzettend veel lol gehad, er werd veel gekletst en er werden tips uitgedeeld over wat we nog moesten doen en zien. Er werd gekookt, gelachen en jawel, zelfs gedanst! Aan het eind van de avond zaten we bomvol van al het eten en voldaan gingen we naar huis. We kregen zowel een diploma als receptenboek mee, dus wie weet komen er nog leuke Thaise recepten aan 😉

We hebben ontzettend veel gezien en gedaan de afgelopen dagen. Het is zó indrukwekkend allemaal en we genieten met volle teugen. Op dit moment zitten we op het vliegveld en vertrekken we zo naar het zuiden om de eilanden te verkennen en op het strand te chillen! 😎

Liefs,

Suus

1 Comment

  1. Pingback: Thailand recaps en hoe ik zo ontzettend gelukkig ben geworden. -

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *