Het publiceren van een nieuwe blog heb ik een beetje uitgesteld. Er wordt zoveel gedeeld over het Coronavirus dat ik even heb getwijfeld of ik er ook wat over wilde schrijven. Het besluit om het wel te doen heeft eigenlijk maar één reden: iedereen een hart onder de riem steken en heel veel positiviteit de wereld in sturen. Ik denk namelijk veel na over wat er in de wereld gebeurt en ik heb er eigenlijk maar één antwoord op. We moeten al het positieve eruit halen wat erin zit. Niet bij de pakken neer zitten en elkaar helpen waar nodig. Overal om ons heen horen we naast de slechte berichten ook ontzettend veel positieve geluiden, en dat jongens, dat is hoe we ermee om moeten gaan.

Zit je de komende tijd thuis?

Neem dan de tijd om alle dingen te doen waar je nooit tijd voor had. Stel een schema op die lijkt op jouw normale school-, of werkweek. Ga een boek lezen, mediteer elke ochtend, doe een thuiswork-out en haal zo nu en dan een frisse neus in de buitenlucht op een plek waar het rustig is. Besteed tijd aan je favoriete hobby of ga gerechten maken waar je normaal nooit tijd voor had. Ons gehaaste leven lijkt even in slow-motion te gaan en daar moeten we gebruik van maken. Op dit moment heb ik mijn telefoon uit en weggelegd, omdat ik even geen Coronavirus nieuws wilde lezen. Ik neem vandaag écht de tijd om aan mezelf te besteden, te bloggen, te wandelen en te sporten.

Wel aan het werk?

Zet hem op! Het is misschien niet altijd even leuk dat jij wel moet werken, terwijl half Nederland thuis zit. Aan de andere kant, wees blij dat je mag werken. Je hebt afleiding en houdt de economie draaiende, als heel Nederland plat zou liggen zou het namelijk echt een grote klap worden. Zorg wel dat ook jij afstand houdt tot anderen, denkt aan de hygiëne en neem ook je rust. Neem op je vrije dagen ook echt vrij en investeer dan extra veel tijd in iets wat jij leuk vindt om te doen.

Denk ook aan anderen

Neem daarnaast ook tijd om je naasten te helpen. Doe boodschappen voor zij die dat niet kunnen, bel je oma als gezelschap of meld je aan voor één van de duizenden initiatieven die nu ontstaan. Bedenk wie in jouw buurt wel een hulpje kan gebruiken en bied jouw hulp aan. Naast anderen helpen moet je ook verantwoordelijk omgaan met de mensen in jouw omgeving. Omdat ik zelf in een winkel werk weet ik hoe fijn het is als de klanten afstand houden, met de pin betalen en zo weinig mogelijk contact hebben onderling. Ga alsjeblieft écht op anderhalve tot twee meter afstand van elkaar staan en als je dan toch echt in de stad moet zijn, doe dit dan alleen in plaats van met de hele familie. Zet je social life op een laag pitje, want zo lang iedereen onderling blijft afspreken is de kans op de verspreiding van het Coronavirus nog steeds groot. Blijf dus thuis waar het kan.

Wat er na het coronavirus komt

Ik hoop dat we na het coronavirus de handen ineen blijven steken om er samen wat van te maken. Voor iedereen is dit een grote (economische) klap, waar we allemaal van moeten opkrabbelen. Help elkaar door voornamelijk lokaal inkopen te doen, bij de kleine ondernemers uit de buurt. De grote supermarkten die redden het wel, maar wat denk je van de bakker, de groenteboer of een kleine boutique? Laten we vooral die ondernemers helpen. Laat daarnaast die paar weken in slow-motion een leidraad zijn en neem meer tijd voor jezelf. Leg je telefoon wat vaker weg en ga wat meer tijd steken in jouw hobby’s. Nodig je huisgenoten of vrienden eens uit voor een spelletjesavond en wees creatief met de tijd die je hebt. Een productieve dag kan zo ontzettend veel energie geven. En ook als het Coronavirus niet heerst kan het zijn dat jouw buren, of omwonenden eenzaam zijn of hulp kunnen gebruiken met de boodschappen. Dus doe eens lief en help elkaar een handje.

Ik weet echt zeker dat we hier sterker uit gaan komen en ons veel bewuster worden van de wereld om ons heen. Dat er meer is dan alleen werk en school en sociale activiteiten. Dat we onszelf prima kunnen vermaken als we maar een beetje gedreven zijn om er zelf wat van te maken. Ik wil hoop geven aan alle zieken die hopelijk beter worden, aan iedereen die thuis zit en iedereen die nog steeds hard aan het werk is. Samen kunnen we van morgen een mooiere wereld maken. Denk een beetje om elkaar <3

Liefs,

Suus

 

 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *