Heel Nederland zit met Pasen zo’n beetje te brunchen met de familie. Een heerlijke gewoonte, al zeg ik het zelf. Ik hou van lekker eten en dit soort feestdagen doen me dan ook altijd erg goed ;-). Het leukste vind ik het dan ook als iedereen zich mooi aankleed, de tafel leuk is gedekt en er heerlijke lekkernijen op tafel staan. Als de zon dan ook nog eens schijnt is het feestje helemaal compleet! Bij ons zag het er zo uit:

We hadden afgesproken dat iedereen wat te eten mee zou nemen. Zoals je ziet stond de tafel bomvol en nog niet eens alles stond erop, haha!

Mijn broer maakte deze vegan salade met romaine sla, groene asperges en courgette. Hij verving de bacon voor een vegan variant, gemaakt van kokos en gerookte paprikapoeder.

Mijn moeder zou de soep maken en het werd een heerlijke lentesoep. Normaal hou ik niet zo van soep op warme dagen, maar deze lichte variant ga ik zeker vaker eten als het warm weer is! Ze maakte de soep met onder andere venkel, krieltjes en doperwtjes. Het leek een beetje op een ‘normale’ groentesoep maar dan frisser.

Mijn zus haalde brood van de markt, zoals croissantjes, paasstol en saucijzenbroodjes. Daarnaast had ze beleg zoals kaas, vleeswaren, spreads en schuddebuikjes. Ook was er wat tomaat en komkommer om op brood te doen of los te eten.

Ik had tompoucen gekocht, het liefst had ik zelf wat gebakken maar daar had ik deze keer helaas geen tijd voor. Echter, waren de tompoucen al op voordat ik er een foto van kon maken, haha oeps! Deze aten we overigens na een wandeling, omdat we echt eerst even moesten uitbuiken.

Hoe vier jij Pasen? En wat maak jij het liefste als je gaat brunchen?

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *