Ik probeer al een tijd meer groenten te eten en doe dit op allerlei verschillende manieren. De brownie met zoete aardappel is tot nu toe echt de beste manier! Denk vooral niet aan zoete aardappel als je dit leest, want dat is wel het laatste wat je proeft in dit recept. Sterker nog: je wordt haast niet geloofd als je verteld dat deze brownie met zoete aardappel is gemaakt. In het vervolg ga ik brownie nooit meer zoals vanouds maken, maar altijd met zoete aardappel, want dat smaakt zoveel beter.
Terwijl ik bezig was kwam ik erachter dat ik niet voldoende dadels in huis had. Check daarom altijd van tevoren je voorraadkast, haha! Daarom heb ik naast 5 dadels, abrikoos en vijgen gebruikt. Is ook erg lekker, maar je proefde soms stukjes abrikoos. Kies daarom het liefst voor alleen dadels waardoor je brownie lekker zoet wordt.
Ingrediënten:
- 500 gram zoete aardappel
- 15 dadels
- 100 gram bloem
- 4 eetlepels cacaopoeder
- Snuf zout
- Één eetlepel kokosolie
- 50 gram pure chocolade
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en halveer de zoete aardappels. Deze bak je 40-50 minuten af in de oven.
- Zodra de zoete aardappel gaar is kan je ze uit de oven halen en haal je het vruchtvlees eruit met een lepel. Dit doe je samen met de dadels in de keukenmachine.
- Smelt de kokosolie samen met de chocolade
- Meng het aardappelmengsel met de gesmolten chocolade en de rest van de ingrediënten.
- Vet een bakvorm in of gebruik bakpapier en verdeel het beslag over de bakvorm.
- Eventueel kan je nog wat pecannoten of amandelen toevoegen als garnituur.
It’s easy as that! Ik verbaas mij soms over hoe makkelijk recepten kunnen zijn! Serveer de brownie met zoete aardappel met een beetje plantaardige slagroom of poedersuiker, hmm!
Liefs,
Suus