Zin in iets zoets? Dan zit je goed! Deze opgerolde wentelteefjes zijn net weer even iets anders dan de gewone wentelteefjes en net zo lekker! Leuk voor een ontbijtje op bed of als afsluiter van een diner. Ook zijn ze erg makkelijk om te maken, wat houd je nog tegen? 😉

Ingrediënten:

  • twee eieren
  • één zakje vanillesuiker
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 350 -400 ml melk
  • 8 sneetjes (oud) brood
  • boter om in te bakken

Bereidingswijze:
Kluts de eieren met de melk, vanillesuiker en de kaneelpoeder. Snijd de randjes van het brood (geen zorgen, deze gebruiken we later) en rol het vierkante plakje brood plat met een deegroller. Verhit een koekenpan en laat de boter hierin smelten en goed warm worden. Leg het plakje brood met beide kanten even in het ei-mengsel en zorg ervoor dat ze goed doordrenkt zijn. Laat het even uitlekken en rol het plakje brood voorzichtig op. Ik doe dit op een snijplank omdat er nog wat vocht uit zal lopen. Leg de rolletjes stuk voor stuk in de verhitte koekenpan en laat alle kanten goudbruin worden. Net als met een gekookt ei heeft de een het liever smeuïger dan de ander, maar des te langer je de wentelteef-rolletjes bakt, des te droger en krokanter ze worden. Serveer de wentelteefjes warm met vers fruit uit het seizoen en bestrooi met (poeder)suiker en eventueel nog een vleugje kaneel. Serveer je de rolletjes als dessert? Dan past een bolletje kaneelijs er ook goed bij. 

Als het goed is heb je nog ei-mengsel over. Zo niet? Geen probleem, breek dan nog een eitje, meng met een beetje melk, suiker en kaneel en je kan zo weer aan de bak. Met de korstjes nog aan het brood kan je de wentelteefjes nauwelijks oprollen, maar we willen ook niks weggooien. Leg de korstjes daarom in het restje ei-mengsel en zorg er opnieuw voor dat alles goed doordrenkt is. Bak ook deze in een verhitte pan met boter. Ik bak ze graag op hoog vuur lekker krokant. Ook hier kan je lekker van smullen, kan je er lekker twee keer van genieten toch? Eet smakelijk!

Liefs,

Suus

 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *