Het is zondag 29 oktober. Ik zit op de bank met mijn moeder en drink een wijntje terwijl ik aan het bloggen ben. Ik was al halverwege met het schrijven van deze blog, verwijderde alles en begon opnieuw. Eerlijk is eerlijk, ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen. Ik wil graag een verklaring geven voor de veranderingen rondom mijn blog, maar ergens heb ik ook het gevoel dat dat niet hoeft, het is ten slotte mijn eigen blog. Toch ga ik het doen.

Dit moet een zondag zijn..
Passie voor eten, drinken en de horeca.

Ik begon deze blog vanwege mijn passie voor eten, drinken en de horeca. Mijn liefde voor in de keuken staan en lekkere dingen maken werd zo groot dat ik er meer mee wilde doen. Omdat ik afstudeerde, had ik veel vrije tijd, en vervolgens genoot ik ook nog eens van een flinke vakantie. Ik groeide op het gebied van foto’s maken en ook op mijn Instagram wierp ik regelmatig kritische blikken. Het groeien van volgers aantallen, beter worden in schrijven en met eten bezig zijn was een passie op zich geworden. Het ging om meer dan alleen eten en drinken, het ging om het schrijven, foto’s maken, social media bijhouden en mijn dromen volgen.

Nieuw hoofdstuk

Onderweg genieten van dit soort uitzichten is ook geen straf.
Vervolgens was ik afgestudeerd en in no-time kon ik aan een nieuw hoofdstuk beginnen in mijn leven. Inmiddels ben ik alweer twee maanden fulltime aan het werk en het bevalt me prima. Ik geniet elke dag van het werk dat ik mag doen en ben ook hier enorm gedreven bezig. Toch heeft deze onwijs leuke baan ook een keerzijde. Ik lever hier namelijk bijna al mijn vrije tijd voor in. Ik ga 5 dagen per week naar Amsterdam en als alles mee zit ben ik 2 uur onderweg van deur tot deur. Dat is dus minimaal 4 uur per dag. Het was wennen, maar inmiddels heb ik een ritme gevonden dat bij me past. Helaas zal ik hierin het bloggen regelmatig moeten schrappen.

Tijdrovende hobby dat bloggen

Het schrijven van mijn blogs is niet zo’n probleem, maar alles eromheen wat veel tijd kost. Ik vertrek in het donker en kom in het donker weer thuis, wat het voor mij lastig maakt om mooie foodfoto’s te schieten. In de weekenden heb ik eindelijk wat tijd voor mezelf en ik vindt het moeilijk om dan altijd maar in de keuken te staan om iets te maken. Daarnaast ga ik nog steeds af en toe uit eten of ontdek ik een leuke hotspot, maar ik wil niet élke keer als ik uit eten ga, aantekeningen moeten maken, of foto’s schieten van elk gerecht dat voorbij komt (waarbij de foto’s meestal van lage kwaliteit zijn door slechte verlichting). En zo kan ik nog 100 redenen bedenken waarom ik er gewoon niet altijd tijd en energie in wil steken. Klinkt dat gek? Misschien wel..

Van foodblog naar persoonlijk

Toch merk ik dat ik het ook heel erg mis, want schrijven, foto’s maken en lekker in de keuken staan is een van mijn favoriete bezigheden. De afgelopen tijd heb ik hier goed over nagedacht en besloot om mijn blog een klein beetje om te buigen naar een persoonlijk blog. De focus zal niet meer liggen op eten, drinken en de horeca, maar vooral op .. mij! Ik zal je een kijkje geven in mijn leven, ik blijf bloggen en ik blijf ook zeker recepten en horeca ervaringen delen, maar de focus zal liggen op het persoonlijke vlak. Zo kan ik over veel meer onderwerpen schrijven. Daarnaast kom ik in de weekenden ook nog eens op andere plekken dan alleen in de keuken 😛

Ik hoop hierdoor de balans te kunnen vinden tussen mijn werk, blog en privé. En natuurlijk hoop ik ook dat jullie dit net zo interessant vinden als mijn eerdere blogs. Dus, is er nou echt iets dat je van mij wilt weten of heb je een suggestie voor een artikel? Laat dit dan zeker weten onderaan in de comments!

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *