Na een vermoeiende vlucht van 11 uur komen we aan op het vliegveld. Moeten we eerst een visum aanvragen of gaan we naar de bagageband? Waar kunnen we een simkaart halen? En doen we dat bij hokje A, B of C? Het is even wat vaag maar uiteindelijk komen we er uit. We hebben onze bagage, een visum, geld omgewisseld en een Thaise simkaart. We nemen een taxi naar het hotel en zijn allebei een beetje gespannen om wat ons te wachten staat.

Eenmaal aangekomen ziet het hotel er tiptop uit, de straten zijn rustig en de mensen onwijs vriendelijk. We ploffen neer op het grote bed en hebben even tijd nodig om bij te komen van de lange reis. We zijn van deur tot deur namelijk bijna 24 uur onderweg geweest. Na onze powernap gaan we de straat op, halen we wat flesjes water en strandden we bij een plaatselijke supermarkt voor ons avondeten. Voordat je echt de winkel in gaat, staat er een keuken met een bar eromheen. Er zitten alleen maar locals en dat is altijd een goed teken, het eten was dan ook verrukkelijk. Na het eten nemen we nog even een kijkje op het dak van het hotel, inclusief infinity pool en genieten van het adembenemende uitzicht.

Dag 2

Ondanks dat we vermoeid zijn door onze jetlag en een verstoorde nachrust (lees: schreeuwende aziaten, warme, benauwde kamer, en een airco op standje nachtvorst) staan we toch op tijd op om te ontbijten. We krijgen uiteraard rijst als ontbijt, maar het is onwijs lekker bereid en onze magen zijn weer goed gevuld. We zijn klaar om op pad te gaan. We nemen een taxi naar de rivier en stappen daar over op een boot om Bangkok vanaf het water te bekijken. We genieten van de snelheid waarmee we over het water varen en de prachtige natuur.

Ook verbazen we ons over de armoede die te zien is, huisjes op palen zonder muren waar de lokale bevolking met gescheurde kleding vissen proberen te vangen of helemaal gehuld in kleding inclusief hoofddoek om vervolgens in een bootje souvenirs te verkopen aan toeristen en de hele dag op het water dobberen. Een bocht verder zijn ze het ene na het andere gebouw aan het bouwen, de een nog luxer dan de ander. We worden gedropt bij de tempel en stappen uit de boot.

Noem me een cultuurbarbaar, maar de tempel vond ik niet zo bijzonder. Het zag er prachtig uit, maar alles was in het Thais geschreven dus ik had geen idee hoe en wat. We hebben hier dan ook snel een rondje gelopen en zijn een plek gaan zoeken om te lunchen. We kwamen uit bij een plek waar ze Lassi serveerden, een smoothie op basis van yoghurt en ijs. Daarna besloten we om terug te gaan naar het hotel en namen een duik in het zwembad, na een uur ontstond er een tropische regenstorm en was het gedaan met de pret. We gingen onze spullen pakken want er stond een fietstour gepland! Je bent Hollandse of je bent het niet, hè 😉

We gingen langs de plaatselijke supermarkt voor een snelle hap (wederom met rijst) en namen een Taxi naar de plek waar de fietstocht begon. We kregen een prachtig oranje hesje en een stadsfiets. Met een groep van 11 man inclusief begeleiders begonnen we aan de tour. Smalle, nauwe steegjes, zigzaggend tussen kokend hete pannen (aangezien er voornamelijk op straat wordt gekookt), straathonden en mensenmassa’s. Van chinatown naar de bekendste streetfoodarea en van Bangkok the new capital, naar jawel de tempel waar we ’s middags geweest waren. Indrukwekkender ’s avonds als er geen toeristen zijn en een gids het verhaal achter de tempel verteld.

Hier ligt het as van de koningen en de botten van de eerste koning opgeslagen in prachtige gebouwen, onder de langste boeddha van de omgeving van Bangkok. Na de tempel gingen we naar de flowermarket waar voorbereidingen werden getroffen voor de offers die de bevolking maandagochtend in de tempels brachten. Fruit en bloemen werden gesneden en mooi verpakt. We sloten de tour af langs de ‘gewone’ markt waar we allerlei soorten fruit, gember en later ook dumplings mochten proeven. Mocht je ooit in Bangkok zijn, sla deze fietstour dan zeker niet over!

Dag 3

Nadat we weer op tijd naast ons bed stonden gingen we al vroeg op pad zodat we voor de extreme hitte naar het Lumphini park konden. Het is zoals de naam al zegt, een park, middenin Bangkok. Na 20 minuutjes lopen kwamen we doorweekt van het zweet aan. We hebben hier ongeveer een half uurtje rondgelopen en zijn vervolgens met de tuktuk naar het hotel gegaan. Het zag er mooi uit, maar het was verder niet bijzonder.

Daarna rustten we wat bij het zwembad en tegen de namiddag vertrokken we naar Koh San Road, de bekendste (uitgaans)straat van Bangkok. En inderdaad, er liepen ontzettend veel toeristen, voornamelijk backpackers en een mensenmassa aan kooplieden. De taxichauffeur waarschuwde ons dat we goed op onze tassen moesten letten. Ik werd onrustig, omdat álles gericht was op toeristen, de dam in Amsterdam is er niks bij. Daarnaast vond ik het niet heel bijzonder en liepen er mensen met vieze schorpioenen en spinnen die je kon eten. Ik rende nog net niet gillend weg. We haastten ons naar de zijstraatjes en vonden een prima tentje om te eten.

Nadat we goed hadden gegeten vertrokken we naar de Sky Bar van het luxe Lebua hotel op de 64e verdieping. Hier betaal je gemiddeld €20-€30 euro voor een alcoholisch drankje, maar dan geniet je ook van een adembenemend uitzicht, is er een live DJ en word je op je wenken bediend.

Letterlijk het hoogtepunt van Bangkok 😉 Nieuwsgierig naar bewegend beeld van Bangkok? Bekijk dan mijn impressievideo’s hier en hier!

Liefs,

Suus

2 Comments

  1. Pingback: Thailand recaps en hoe ik zo ontzettend gelukkig ben geworden. - Suus van der Veer

  2. Pingback: Thailand recaps en hoe ik zo ontzettend gelukkig ben geworden. -

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *