Deze banaan-karameltaart mag absoluut niet ontbreken op een verjaardag. Vreselijk zoet, maar goddelijk lekker. Ik heb het recept ooit gekregen van mijn vriend en sindsdien maken we hem zeker 3 keer per jaar . Het recept is inmiddels ook in handen van vele familieleden. Dus ben jij binnenkort jarig en wil je de show stelen met jouw bak kunsten? Of heb je gewoon zin in taart? Dan heb ik goed nieuws, want het recept vind je hieronder!

Ingrediƫnten voor de banaan-karameltaart:

Voor de bodem:

 • 150 gram bloem
 • 115 gram boter
 • 50 gram vanillesuiker
 • een banaan in dunne plakjes (of twee kleine)

Voor de karamel:

 • 230 gram boter
 • 400 gram gecondenseerde melk
 • 230 gram bruine basterdsuiker
 • 4 eetlepels stroop

  De gecondenseerde melk vind je in dit blik bij de Aziatische producten in de supermarkt (ik kocht deze bij Albert Heijn).

Voor de chocoladetopping:

 • 150 gram pure chocolade
 • 1 eetlepel kokosolie
Bereidingswijze:
 1. Begin met de bodem. Verwarm de oven voor op 160 graden. Zeef de bloem en meng met de boter (koud en in kleine stukjes) en vanillesuiker. Kneed tot een egaal deeg.
 2. Bedek de bodem van de bakvorm (22 cm) met bakpapier, vet de randen in met boter. Verdeel het deeg vervolgens over de bodem. De bodem moet een opstaand randje hebben zodat de karamel er niet af druipt straks. Zet de bodem in de koelkast totdat de oven klaar is met voorverwarmen.
 3. Bak vervolgens 30 minuten af op 160 graden. Zodra de bodem klaar is, is deze licht van kleur. Laat de bodem afkoelen voordat je aan de karamel begint.
 4. Leg plakjes banaan op een afgekoelde bodem en begin vervolgens aan de karamel.
 5. Doe de boter, gecondenseerde melk, basterdsuiker en stroop in een steelpannetje en zet op laag vuur.
 6. Verwarm de karamel tot deze een lichtbruine kleur krijgt en gaat geuren. Let op dat de karamel niet te donker kleurt, dan wordt deze namelijk bitter. Zodra de karamel de juiste kleur heeft giet je deze op de bodem.
 7. Laat de taart op kamertemperatuur afkoelen om condensvorming te voorkomen. Smelt daarna de chocolade met de kokosolie en giet deze over de karamel heen. Laat deze ook afkoelen op kamertemperatuur.
 8. Als de chocola is afgekoeld zet je de banaan-karameltaart nog minimaal een uur in de koelkast.

Het kost best wel veel tijd om deze taart te maken, als je het afkoelen meerekent. Gelukkig zijn de handelingen niet al te moeilijk. Hiermee steel jij in ieder geval de show! Maar pas op; voor je het weet moet je ‘m ieder jaar maken! Succes en eet smakelijk.

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *