Toen ik begon met plantaardig eten vertelde ik je dat ik bijna elke dag een tosti met kaas at. Dat was wel even wennen toen ik plantaardige tosti’s moest verzinnen. Maar ik kan je vertellen dat het helemaal niet zo moeilijk was als ik dacht en ik nu veel vaker varieer met mijn broodbeleg. Ik kies ook niet meer elke dag voor tosti, maar eigenlijk alleen als ik even snel wat moet eten. Hier komen mijn plantaardige variaties op een tosti kaas.

Plantaardige tosti’s

 1. Tosti met avocado en spicy mango hummus
  Mijn allereerste variatie! Ik had nog een halve avocado liggen en omdat ik niet zo van hummus hield kocht ik eerst altijd hummus met een smaakje, haha. Maza heeft heel veel varianten, waarmee je eindeloos kan variƫren. De variant met spicy mango is wel heel erg spicy, dus daar moet je van houden. Ik smeerde een boterham met hummus en verdeelde een halve geprakte avocado over de boterham. Een tweede boterham erbovenop en tussen het tosti-ijzer maar! Dip je tosti eens in sweet chili in plaats van ketchup en je hebt een gouden combinatie!
 2. Tosti met tomatensalsa en nepkaas
  Dat je kaas helemaal niet hoeft te missen als je plantaardig eet blijkt wel weer, haha! Er is namelijk ook gewoon plantaardige kaas verkrijgbaar. Mijn favoriet tot nu toe is Wilmersburger kaas, gemaakt van kokosvet. Smelt iets minder goed dan normale kaas, maar de structuur en smaak zijn bijna hetzelfde. Het recept voor de tomatensalsa vind je hier.
 3. Tosti met groentespreads
  De groentespreads van Zonnatura zijn erg lekker, maar ook Blue Band heeft een aantal groentespreads. Klik hier voor een overzicht van allerlei spreads, kijk dan nog wel even bij de ingrediƫnten om te checken welke veganistisch zijn en welke niet.
 4. Zoete tosti met pindakaas en banaan
  Smeer een boterham met pindakaas en snijd plakjes banaan om tussen de boterhammen te doen. Vroeger noemden we het ook wel een broodje aap. Enorm goede combi! Ik eet deze tosti over het algemeen zonder saus.
 5. Zoete tosti met jam en appel
  Geduld is een schone zaak bij deze tosti, want de tosti is enorm heet als die net klaar is! Laat hem daarom even 2-3 minuten afkoelen voordat je een hap neemt. Snijd de appel zo dun mogelijk. Het liefste gebruik ik bosvruchten of aardbeienjam.
 6. Zoete tosti met pure chocoladepasta en peer
  Niet alle chocoladepasta’s zijn vegan, kijk daarom goed op het etiket of er geen melk of melkpoeder o.i.d. in zit. Deze chocoladepasta van de Albert Heijn is dat toevallig wel. Heerlijk in combinatie met peer, maar je kan ‘m ook combineren met ander fruit zoals banaan.

 

Zo. Best makkelijk toch? En het is nog eens lekker ook. Weer eens wat anders dan een tosti kaas! Wat is jouw favoriete tosti?

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *