Ik ben onwijs fan van vlierbloesem. Dat wisten jullie natuurlijk al door dit artikel, maar toch. Inmiddels is de vlierbloesem allang uitgebloeid en is de voorraad uit de vriezer ook op. Gelukkig was daar Teisseire met vlierbloesemlimonade. En even zonder grappen en grollen: deze smaakt écht onwijs goed naar vlierbloesem. Dus voor alle fans onder ons: haast je naar de winkel en sla deze flessen met tientallen in voor in de voorraadkast,haha! Ik kan voortaan het hele jaar door genieten van vlierbloesem, heerlijk! Naast alleen limonade maken kan je natuurlijk veel meer maken met deze siroop. Ik geef vier variaties met vlierbloesemsiroop.

1: Een feestelijk (alcoholvrij drankje)

Meng 1 deel siroop met 7 delen water en lekker veel ijsblokjes. Garneer met schijfjes citroen en citroenmelisse en je hebt een heerlijke mocktail! Appeltje-eitje 😉

2: Gin tonic met vlierbloesem 

Voeg wat vlierbloesemsiroop toe aan jouw favoriete gin tonic en garneer met limoenschijfjes, succes gegarandeerd. Hierboven heb ik suiker voor stoofpeer gebruikt om de rand wat mee op te fleuren.

3: Soesjes met vlierbloesemglazuur

Je kan hiervoor kant en klare soesjes kopen of ze zelf maken. Meng voor het glazuur 200 gram gezeefde poedersuiker met een theelepel siroop. Voeg heel voorzichtig en beetje bij beetje siroop toe tot het een egaal mengsel is (yoghurtdikte). Doop de soesjes in het glazuur en laat het even uitharden. Serveer de soesjes als toren met bloemen ter decoratie.

4: Vlierbloesem bij het dessert

Gebruik vlierbloesemsiroop als smaakmaker bij bijvoorbeeld een kommetje magere yoghurt of een bakje rijstepap! Maakt het net iets zoeter en voegt een zomerse smaak toe aan het dessert!

Met deze variaties kan je nóg meer genieten van de smaak van vlierbloesem 😉 Ben jij er ook zo’n fan? En kende jij deze siroop al? Ik nog niet, maar ik ben onwijs blij dat ik deze siroop heb ontdekt en dat meen ik oprecht!

Liefs,

Suus

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *