Vierhonderdvijftig euro. Hup, in één keer van m’n rekening af. 5 toetsen indrukken en het was weg. Ik had het allemaal uitgegeven aan kleding. Misschien voor sommigen heel normaal (hoe doe je dat??), maar voor mij was het toch even een dingetje. Ik had net mijn allereerste échte loon ontvangen (als in: geen karige stagevergoeding of loon van een bijbaan). Daar moest ik uiteraard iets bijzonders van kopen en dat deed ik.

Wat koop je dan allemaal voor €450,00? Nou, niet zo veel. Ik heb er namelijk één winterjas van gekocht. Belachelijk eigenlijk, maar ja. Soms heb je van die zwakke momenten.

Altijd nét niet.

Ik heb niet zo’n goede relatie met winterjassen. Ik koop namelijk altijd de verkeerde. Winterjassen zijn enorm duur en een goedkope versie proberen te vinden is moeilijk. Er was altijd wel wat mee aan de hand. Niet warm genoeg, net te kort of ik leek ineens 20 kilo zwaarder. Herken je het probleem? Of dat je al heel vroeg (lees: zomer) op zoek gaat, omdat je bang bent dat alles is uitverkocht zodra je het nodig hebt. Met als gevolg dat je een jas koopt die totáál niet in de mode is. Ik was het zat. Ik wilde geen jas die ik eigenlijk net niet mooi vond.

Kleding- zoektocht

En zo begon mijn zoektocht naar dé jas. Alleen was ik er nog niet helemaal over uit hoe die jas er uit zou moeten zien. Koos ik voor een mantel, een dikke fluffy bontjas of voor een suede jack? Ik struinde allerlei sites af en bezocht verschillende fashionblogs. Wat zou de trend dit jaar zijn? Ik kwam heel veel mooie jassen tegen. Toch liep ik elke keer tegen hetzelfde probleem aan. Ik koos altijd de duurste en besloot om die het mooist te vinden.. Argh! Zodra ik zag dat ze boven de €200,00 waren, vond ik ze ineens niet meer zo mooi. Ik zette door en bleef zoeken naar de perfecte winterjas.

Maar sinds wanneer heeft een winterjas maar één knoop? Of uberhaupt geen sluiting? Ik stootte mijn hoofd tegen alle fashionflaters rondom de winterjassen. Mijn verbazing steeg met de minuut, hoe langer ik zocht hoe erger de fashionflaters werden. Een winterjas met gaten, een hele dunne of zo een die je gebruikt als slaapzak.. Wat moest ik daar nou mee?

Meppel – ROAN Fashion

Ik besloot om in Meppel eens op zoek te gaan. Hier zijn veel meer kleine boutiques te vinden en zo kwam ik bij ROAN fashion terecht. Er kwam gelijk een dame aan die mij kon helpen met het uitzoeken van een winterjas, perfect. Ik vertelde waar ik naar op zoek was en ik wurmde mij steeds opnieuw in de winterjassen die ze mij graag wilde laten zien. Prima. Het werd al snel duidelijk dat ik op zoek was naar een sjieke jas, getailleerd en eentje die van onder tot boven dicht kan. Een aantal jassen verder (de prijs bleef maar stijgen) liet ze mij een jas passen van DRYKORN. Een jas van €450,00 haha!! Dat doe je toch niet!!? Ik lijk wel gek.

Maar toen trok ik hem aan. Ik was op slag verliefd. De jas stond weliswaar beeldig. Dit is de jas die ik altijd had willen hebben. Hij sloot perfect aan, niet te lang en mooi getailleerd. De kraag kan een beetje open gedragen worden zodra het weer het toelaat, maar mochten mijn tenen eraf vriezen, kan die ook helemaal dicht. En er kan eventueel ook nog een sjaal omheen. Zelfs met een dikke trui eronder staat deze jas prachtig. Ik moest hem hebben. 

Geld maakt dus wél gelukkig.

En zo gezegd zo gedaan. Ik heb mijn duurste kledingstuk gekocht van mijn allereerste échte centjes. En dat was het zeker waard. Ook al eet ik de rest van de maand macaroni met ketchup. Haha nee grapje, gelukkig hoef ik me daar geen zorgen om te maken. Wil je nou ook zo’n mooie winterjas? Stap dan zeker even binnen bij ROAN Fashion in Meppel, fijne winkel! Klik hier voor de website. Wat heb jij gekocht van je allereerste loon? En heb jij ook weleens een kledingstuk gekocht dat zo duur was?

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *