Dat ik graag uit eten ga is geen geheim meer. Ik ontdek graag nieuwe restaurants, maar deze plekken in Zwolle hebben mijn hart een beetje veroverd.

1. Brasserie Jansen

Dit was mijn eerste échte horecabaan en wellicht heeft het daarom ook mijn hart gestolen. Zodra ik binnenkom voel ik me gelijk weer 16. Ik vond het geweldig om hier te werken, Brasserie Jansen was toen net 1,5 jaar geopend en het liep storm. De keuken is open van 10 tot 10, met een Italiaans tintje. Geen ingewikkelde crèmes, krokantjes of andere dingetjes, maar gewoon enorm lekker en goed eten voor een prima prijsje. Het ziet er prachtig uit vanbinnen en de sfeer voelt voor mij altijd aan als een 10+. Overigens ook een prima plek om een gebakje te eten (verslavend lekker!) of om wijntjes weg te tikken met mensen die je liefhebt. Tip van Suus: bestel een dirty chai tea latte of een portie ossenworst, the best in town!

2. Gelagkamer Hoogh

Ik schreef hier al eerder over toen ik hier een bier-spijs proeverij had, maar ook voor een fijn diner moet je hier zijn. Veel lokale en verse producten met een goede kwaliteit. Dit restaurant wordt gerund door een leraar waarvan ik les had op de hotelschool, samen met zijn vrouw. Ze hebben onwijs veel passie voor de horeca en dat proef je aan alles, van sfeer en service tot aan de smaak van de gerechten. Dit restaurant heb ik trouwens ooit bezocht op aanraden van mijn ouders. Stuurde mijn moeder me leuk naar school met de opdracht om aan de leraar te vragen welke gin-tonic variant ze had gedronken, haha!! #totaalnietawkwardhoor #bedanktmam. 

3. Vidiveni

Ik kwam hier binnen dankzij de beruchte actie van Albert Heijn (2e 3-gangenmenu gratis, ken je ‘m nog?). Maar inmiddels ben ik er vaker geweest en ook dit is een fijne plek om te dineren. De stoelen zijn super comfi (hou ik van) en het interieur is strak en chique. Ook de gerechten zijn van goede kwaliteit en zien er prachtig uit,  het heeft daarnaast een fijn sfeertje en altijd goede aperitieven!  Ook de bediening is vriendelijk, gastvrij en ze hebben kennis van zaken, is ook altijd wel prettig 😉

Er zijn in korte tijd onwijs veel nieuwe restaurants bijgekomen waar ik nog graag zou willen eten, hiervan houdt ik jullie natuurlijk op de hoogte. Zwolle is zeker een aanrader om te bezoeken (mocht je er niet uit de buurt komen). En uit eten gaan kan hier dus ook prima. Wat is jouw favoriete hotspot in Zwolle?

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *