Oké, waarschijnlijk heb je al heel veel dingen zelf bedacht, maar misschien is dit ook al wel de zoveelste dag dat je op de bank zit te Netflixen. Ik kan me voorstellen dat je wat inspiratie kan gebruiken om te gaan doen dus bij deze: 10 dingen om thuis te doen.

1. Lees een boek

Ondanks ik het óntzettend moeilijk vind om aan een boek te beginnen, vind ik het altijd een genot als ik halverwege ben. Kan zo’n ding van honderden pagina’s echt in één dag uit lezen. Het geeft rust, het prikkelt je fantasie en het is ook nog eens heel goed voor je woordenschat. win-win-winsituatie. Wil je er ook nog wat van opsteken? Kies dan voor een informatief boek, das pas echt een win-win-win-winsituatie 😉

2. Ga koken en probeer iets nieuws uit

Er zijn vast heel veel dingen die je wel regelmatig kookt, maar probeer je ook vaak nieuwe recepten uit? Grijp alle receptenboeken die je thuis hebt, scroll door mijn website en verzamel de supermarktbladen zoals Hallo Jumbo en Allerhande. Bundel alle recepten die je chill vindt in je bladwijzers, favoriete tabbladen of als je ze geprint hebt in een hoesje en kook elke dag wat nieuws. Tip voor de pro’s: Kies dat recept wat misschien net aan de moeilijke kant is en daag jezelf uit.

3. Leer mediteren 

In tijden van onrust is meditatie dé manier om helemaal tot rust te komen. Stress je over schoolwerk dat misschien niet af komt, stageopdrachten die je thuis niet helemaal af krijgt of stress je over inkomen die je nu misschien niet binnen gaat krijgen? Please don’t! Laat alle stressvolle gedachten even los en mediteer om tot rust te komen. Geeft niet alleen rust in je hoofd, maar ook in je lijf.

4. Organiseer een flinke opruimsessie

Minimalisme is upcoming en ook jij gaat er fan van worden. Geen overbodige spullen meer, zoals tien uitgedroogde mascara’s, vijf kapotte onderbroeken en boeken waar je écht nooit meer wat mee gaat doen. Ruim je zooi nou eens op! Begin op één plek dus bijvoorbeeld je bureau, je kledingkast of dat ene krat waar je alle spullen ingooit die net niet tot een bepaalde categorie horen. Wees heel erg kritisch (is het binnen 20 kilometer voor rond de 20 euro aan te schaffen en gebruik je het nauwelijks? Gooi het weg!). Doneer je spullen aan de kringloop of een ander goed doel en als je het weggooit, scheidt je afval dan netjes. Wedden dat je het chill gaat vinden om minder spullen te hebben? Minder rommel = meer plezier

5. Organiseer een spelletjesavond

Waarschijnlijk heb je wel wat spelletjes in huis om iets leuks mee te doen. En heb je dat niet? Verzin dan je eigen spel! Ga met je huisgenoten of familie zitten en maak er een heuse spelletjesavond van. Organiseer een wedstrijdje met prijzen (iedereen heeft vast nog wel iets geks liggen wat ze als prijs willen doneren). Kies voor Hollandse avond met spijkerpoepen en koekhappen, verzin een estafette door het huis, maak een puzzel of doe een kaartspel. Één van mijn favorieten is opdrachten voor elkaar verzinnen en in een soort grabbelbak doen, vervolgens maak je twee teams en moet je zo snel mogelijk 10 opdrachten uit de grabbelbak uitvoeren. Dat wordt lachen gieren brullen (en misschien janken, maar het is gezelliger om tijdens de spelletjes geen ruzie te maken, haha!)

6. Stimuleer je creatieve brein

Koop (nu het nog kan) een stel kwasten, verf en een schildersdoek. Ga kleien, pottenbakken, tekenen, knutselen. Echt, maak er wat leuks van! Open Pinterest en zoek op de term DIY of doe-het-zelf en er komen honderden ideeën naar boven. Geef je kamer een make-over, tover dat ene lelijke kastje om tot een chique bedoeling. Maak sieraden. Nouja, je verzint écht wel wat!

7. Volg een cursus

Online cursussen zijn top. Google of kijk op Youtube naar een cursus die bij jou past. Verdiep je in de wereld van online marketing, leer hoe je Italiaans of Frans spreekt of misschien wil je wel online kooklessen volgen. Er zijn echt tal van cursussen op het internet te vinden, je moet alleen even kiezen wat je wilt leren 😉

8. Maak je eigen trainingsschema

Met al die informatie op het internet weet je het vast ook voor elkaar te krijgen om je eigen trainingsschema samen te stellen. Wil je meer conditie opbouwen? Meer armspieren of juist een strakke buik? Ga op onderzoek uit en maak je eigen trainingsschema (die je vervolgens wel nog even uit moet voeren). Toch iets te hoog gegrepen? Zoek dan op Youtube naar thuisworkouts die je na kan doen.

9. Bouw je kamer, huis of appartement om tot een groot fort

Het klinkt misschien kinderachtig, maar it’s like living the dream. Verzamel alle fijne kussens en dekens die je hebt en maak er een knus comfortabel hoekje van. Even een ommetje naar de supermarkt en koop je favoriete snacks in. Als het fort eenmaal staat trakteer je jezelf op heerlijke snacks en je favoriete film. Wedden dat dit 100 keer beter is dan naar de bioscoop gaan?

10. Ga tuinieren of maak een bloemstuk

Hoewel ik zelf totaal geen groene vingers heb, weet ik dat er genoeg mensen zijn die dit wel hebben. Misschien dat ik zelf later een klein moestuintje wil met allemaal kruiderijen. Nu is het moment om je hierover in te lezen en misschien zelf wat te planten. Of maak een bloemstukje om je kamer wat op te fleuren.

Hopelijk heb je hierdoor wat inspiratie opgedaan. Ik vind het haast jammer dat ik gewoon moet werken, omdat ik eigenlijk zoveel andere dingen heb waar ik tijd aan zou willen besteden. Wat zijn de dagen eigenlijk kort hè? :-p

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *