Dat ik van eten hou is volgens mij voor iedereen inmiddels wel duidelijk. Ik eet veel en ik eet vaak ongezond, hoewel ik regelmatig mijn best doe om ‘nu echt gezond te gaan eten’, haha hoe herkenbaar is dat!? Thuis wordt het regelmatig benoemd dat ik aan elkaar hang van eten. Heb ik mijn ontbijt net op, denk ik alweer aan mijn middageten en terwijl ik wacht tot het avondeten tevoorschijn komt, eet ik minimaal 2 tussendoortjes. Dromen over eten kan ik als de beste, maar hoe leuk is het om even terug te blikken op al het eten van de voorgaande week?

Hoewel ik compleet overtuigd was, dat ik elke dag braaf een foto had gemaakt van mijn avondeten, kwam ik er tijdens het schrijven van deze blog achter dat ik niet één, maar twee dagen mistte. En ja, probeer nu nog maar eens te bedenken wat er ook alweer op dat bord lag… 🙂
Volgende keer beter en gelukkig at ik maandag en dinsdag ook andere heerlijke dingen 😉

Maandag

Maandag was mijn eerste vrije dag na een aantal dagen achter elkaar werken, dat beloofde wat. Ik begon de dag relaxt met een banana pancake cake. De pancakes stapelde ik op en op elke laag kwam een lik chocoladepasta en aardbeien.

Nu ik weer volle bak aan het werk ben in de zomervakantie, maak ik vaker middageten voor mezelf en ik heb daar eigenlijk zo’n gloeiende hekel aan. Ik ben een vreselijke eter en een simpel broodje met beleg gaat me al gauw tegenstaan. Gelukkig stond er nog een bakje tonijnsalade in de koelkast, ik ging voor een tosti tuna melt. Dat is tonijnsalade, met een flinke plak kaas en chilisaus onder het tostiapparaat, lekker goudbruin laten worden en opeten met nog meer chilisaus, yehes.

Dinsdag

Eerder schreef ik al over Wanna Waffle in het centrum van Zwolle en afgelopen dinsdag lunchte ik er opnieuw, dit keer samen met mijn ouders en vriend. We hadden een deal met een ijskoffie/ijsthee en een zoete wafel. De ijskoffie smaakte geweldig en ik koos voor een wafel met yoghurt, fruit, merengue en een saus van passievrucht. Ge-wel-dig, de wafel was écht ontzettend lekker. Volgende keer wil ik eens een hartige wafel proberen, ben daar zo benieuwd naar!

’s Avonds aten we heerlijke salade met aardappels en een stuk witvis. Boontjessalade is zoiets waarvan ik altijd vergeet dat het bestaat, maar zodra ik een hap neem vind ik dat ik het veel vaker moet eten. Zó lekker. Het vult goed, is gezond en het smaakt verrukkelijk. In de boontjessalade zit onder andere ei, spekjes, sla en een heerlijke mayodressing.

Woensdag

Woensdag had ik een barbecue met de meiden van het werk en aten we bij Milligers in Stadshagen. Het is een prachtige plek en alle bijgerechten waren heerlijk, maar ik vond het vlees echt heel erg tegenvallen. Gelukkig kregen we daarna een flinke beker softijs met karamelsaus (en ik hóú van karamel, daarmee kan je echt alles goedmaken bij mij, haha!)

Donderdag

Omdat ik ’s avonds moest werken at ik al vrij vroeg (ergens tussen 16 uur en 17 uur). Mijn moeder had heerlijke macaroni gemaakt en uiteraard mag een flinke lading Parmezaanse kaas dan niet ontbreken.

Zaterdag

Eens in de zoveel tijd komen vrienden van mijn ouders eten en dan koken mijn ouders extra uitgebreid. Dit keer aten we een heerlijke tomaten-basilicumsoep vooraf. Als hoofdgerecht hadden we rijst in Mexicaanse stijl, met bonen en nacho’s (chips bij het eten is altijd een goed idee). En we sloten af met yoghurt met anijs, aardbeien en roomijs. Wat een plaatje hè?

Zondag

Saved the best for last, oh wat ben ik fan van dit gerecht zeg! Echt gezond is het niet, maar het vult als een malle en het is gewoon echt extreem lekker comfort food. Mijn vriend maakte deze nachoschotel met onder andere gehakt, paprika, maïs en ui. Als topping mag de eigengemaakte guacemole natuurlijk niet ontbreken!

Ben zo benieuwd wat jullie van dit eetdagboekje vinden, laat het weten in de comments of stuur mij een berichtje op Instagram. Het is altijd goed om te horen of iets in de smaak valt of niet 😉

Liefs,

Suus

 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *