Pepernoten cheesecake met witte chocolade

Zo. Das een beste mond vol hè, maar geloof me als ik zeg dat pepernoten cheesecake dé perfecte combinatie is. En weer eens iets anders als gevulde speculaas die al weken voor pakjesavond gegeten wordt. Laat ik maar meteen het recept met jullie delen, want dan kan je gelijk aan de slag.

Ingrediënten voor de pepernoten cheesecake:

Voor de bodem:

  • 300 gram pepernoten
  • 100 gram boter

Voor de vulling:

  • 400 gram mon chou
  • 2 eieren
  • 60 gram lichte basterdsuiker
  • Flinke theelepel speculaaskruiden
  • 250 gram witte chocolade

Voor de topping (optioneel):

  • Pepernoten
  • Gezouten karamel chocolade
  • Dulce de leche (bij voorkeur maak je het zelf met gecondenseerde melk)
Bereidingswijze voor de pepernoten cheesecake:
  1. Verwarm de oven op 200 graden en bekleed de bodem van de springvorm (25 cm) met bakpapier, vet de randen in met boter.
  2. Maal de pepernoten fijn in de keukenmachine en smelt de boter. Meng beide ingrediënten en verdeel over de springvorm, stamp het goed aan met een spatel of lepel en zet in de koelkast.
  3. Klop vervolgens de mon chou tot een glad geheel, voeg daarna de suiker, eieren en speculaaskruiden toe. Ik had alles in 1 bak gegooid, waardoor mijn beslag niet heel egaal was. Leer van mijn fouten 😉
  4. Smelt de witte chocola in een pannetje en roer goed door, meng dit vervolgens met het mon chou mengsel, giet het mengsel over de koekbodem en strijk glad.
  5. Zet de taart ongeveer 40 minuten in de oven, zodra de taart goed is moet de bovenkant lichtbruin zijn en de taart mag niet wiebelen als je hem voorzichtig heen en weer beweegt.
  6. Maak ondertussen de dulce de leche. Zet het blikje gecondenseerde melk onder water in een pan en laat het minimaal een uur koken. Hoe langer je het laat koken, hoe donkerder de dulce de leche. Denk erom dat het blik echt onder water staat, anders kan het ontploffen.
  7. Je kan ook prima een open blik gecondenseerde melk gebruiken. Gebruik dan aluminiumfolie om het af te dekken en prik hier een aantal gaatjes in.
  8. Laat de taart 10 minuten in de vorm afkoelen en daarna op een rooster of plank uit de vorm.
  9. Hak de chocolade in stukken en verdeel deze samen met de pepernoten over de taart. Verdeel de dulce de leche ook over de taart.
  10. Zet de taart in de koelkast tot gebruik.

Geniet ervan!! Ga jij deze taart ook maken met Sinterklaas? Deel dan een foto op social media en tag mij hierin. Vind ik leuk 🙂

Liefs,

Suus

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Lees vorig bericht:
What’s in my bag?

Ik heb altijd een tas mee, het liefst zo groot mogelijk zodat al mijn eten erin past. Maar wat sjouw...

Sluiten