Bijgerecht: Zoetzure komkommer

Dit gerecht is een lekker fris bijgerecht. Ideaal om te serveren bij noedels, pasta of als extraatje naast een avg’tje (aardappels-vlees-groenten). Ook handig voor als je komkommer over hebt die nét niet meer lekker is om zo op te eten, scheelt weer een enkeltje prullenbak! Het is super simpel en binnen 2 minuten klaar (oké, misschien 5).

Ingrediënten:

  • een komkommer
  • ongeveer 4 eetlepels azijn (een flinke scheut)
  • 2 eetlepel suiker

Bereidingswijze: 
Meng de azijn met de suiker totdat deze oplost. Schaaf vervolgens de komkommer met een mandoline of kaasschaaf (of je moet heel precies en dun kunnen snijden). Meng de komkommer met het azijnmengsel en klaar is kees! Appeltje- eitje toch? Je kan ook eventueel ook chili-saus en sesamzaadjes toevoegen als variatie! 

Wat is jouw favoriete bijgerecht?

Liefs,

Suus

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Lees vorig bericht:
Lunchgerechten om mee te nemen naar het werk of school.

Het is en blijft een moeilijk ding. Lunchgerechten verzinnen om mee te nemen naar waar dan ook. Het makkelijkste is...

Sluiten