Zomerse drankjes #1: Watermeloen-tonic

Het is vakantietijd en dat moet gevierd worden, wel of geen vakantie. Geef jezelf het ultieme zomergevoel met deze reeks zomerse drankjes. Makkelijk om te maken, zodat je snel weer het zonnetje in kan (als die schijnt tenminste..). Limonadesiropen worden naar mijn mening hevig underrated en daar moet verandering in komen. We trappen af met de Watermeloen-Tonic.

Ingrediënten:

  • Scheutje suikersiroop / watermeloen siroop
  • 1/8e (kleine) watermeloen, gepureerd
  • tonic (met of zonder smaakje)

Bereidingswijze:
Giet een beetje suikersiroop of watermeloen siroop in het glas. Dit is om het drankje iets te zoeten, maar je kan het ook weglaten als je een gezondere versie wilt maken van dit drankje. Voeg vervolgens de gepureerde watermeloen en tonic toe. Roer het goed door. Proef het drankje en voeg eventueel wat watermeloen of tonic toe naar smaak. Dat is het voordeel van drankjes maken: Je kan eindeloos experimenteren en naar smaak ingrediënten makkelijk toevoegen of weglaten. Ik garneerde mijn drankje met een schijfje citroen en basilicum.

Summer feeling is loading….

Liefs,

Suus

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Lees vorig bericht:
Weekendje weg: Ardennen

Bonjour! Twee weken geleden glipten mijn vriend en ik er even een paar dagen tussenuit. We vertrokken met de auto...

Sluiten