Zwolse mosterdsoep

Vandaag heb ik voor jullie een snel en makkelijk recept. Een lekkere mosterdsoep voor bij de lunch, als voorgerecht of als hoofdgerecht met wat brood erbij.


Ingrediënten:

  • 2 uien
  • teentje knoflook
  • 1 eetlepel boter
  • 800 milliliter water
  • 200 milliliter kookroom
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 250 gram spekjes
  • 1 prei
  • 3 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel maïzena

Bereidingswijze:
Snipper de uien en hak de knoflook fijn, fruit deze even aan in de pan waarin je ook de soep maakt, samen met de boter. Zodra de uien er glazig uitzien voeg je 800 milliliter water, 200 mililiter kookroom en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook. Ondertussen kan je de prei fijn snijden en de spekjes aanbakken. Bak de spekjes en laat ze uitlekken op een stuk keukenrol, hierdoor worden ze lekker krokant. Voeg de prei en de mosterd toe aan de bouillon en breng opnieuw aan de kook en laat het een paar minuten zachtjes doorkoken.. Meng 1 eetlepel maizena (verdikkingsmiddel) met een beetje water en roer goed zodat er geen klontjes meer in zitten, voeg het mengsel langzaam toe aan de soep en roer goed door. Breng de soep voor een laatste keer aan de kook en laat het zachtjes doorkoken tot de soep iets is ingedikt. Eventueel kan je nu kruiden toevoegen, zoals peper of kervel. Door de spekjes apart te houden blijven ze lekker krokant, voeg ze pas toe als je de soep serveert, hierdoor is dit gerecht ook geschikt voor vegetariërs. Serveer je de soep als hoofdgerecht? Zorg er dan voor dat je er iets bij serveert zoals brood met smeersels, platbrood, kaasstengels of iets anders knapperigs.

Eet smakelijk en liefs,

Suus

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Lees vorig bericht:
Dieetleed: Voor herhaling vatbaar of nooit meer?

Vijf weken geleden plaatste ik een artikel waarin ik vertelde dat ik heel graag wilde afvallen. Vijf kilo zou er...

Sluiten